2024. május 11.
Vereség Diósgyőrben
Labdarúgóink 2-0-ra maradtak alul a DVTK ellen.

Harmincötszörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk Miskolcra látogatott az OTP Bank Liga 32. fordulójában. A mérkőzésen Dejan Sztankovics a Varga Ádám - Makreckis, Mmaee, Aaneba, Pászka - Ben Romdhane, Tóth A., Loncar - Szevikjan, Kodro, Lisztes kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. 

I. félidő

A kezdőrúgást a hazaiak végezhették el, de a mieink hamar megszerezték a labdát, és átvették az irányítást. A harmadik percben Ben Romdhane veszélyes labdájára nem érkezett társ, majd két perccel később Lisztes szabadrúgása szállt el a jobb sarok felső fölött. Az első DVTK-helyzetre a kilencedik percig kellett várni, ekkor Szatmári fejelt kapu mellé.

A 17. percben Loncar szabadrúgása után Mmaee fejelt a felsőléc fölé, majd a hazaiaktól Vallejo tette meg ugyanezt. Kilenc perccel ezután Mmaee indította a bal szélen Pászkát, aki a középen érkező Kodro elé tálalt, de bosnyák támadónk a kapu fölé bombázott. A 30. percben Pászka ismét jól centerezett, ezúttal Szevikjant találta meg, szélsőnk azonban a jobb kapufa mellé fejelt. 

A 38. percben közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, Ben Romdhane ugratta ki remekül Kodrót, aki a bal kapufát találta el, a kipattanóra Szevikjan érkezett, de lövését blokkolták. Négy perccel később Varga Ádám mutatott be bravúrt, Vallejo középre tartó, lapos lövésére ért le. A játékrész utolsó percében Loncar tekert a tizenhatos bal sarkáról, Odintsov bravúrral hárított. 

II. félidő

A szünetben egyet cserélt Dejan Sztankovics, Katona érkezett Ben Romdhane helyett. Az 54. percben Szabó kísérletét hárította Varga Ádám, majd Klimovich próbálkozása tévesztett célt. A 63. percben három helyen is változtatott vezetőedzőnk, Pászkát Civic, Lisztest Marquinhos, Szevikjant Zachariassen váltotta. 

A 68. percben Gera lövése zúgott el a felsőléc fölött, majd négy perccel később Pernambuco tekert éles szögből, de Varga Ádám ezúttal is a helyén volt. A 75. percben Loncar vette célba a hazai kaput, de lövése gyengére sikerült. A másik oldalon azonban Gerának szerencséje volt, labdája behullott a hosszúba, így a Diósgyőr megszerezte a vezetést (1-0)

A 82. percben utolsó cserelehetőségünket is kihasználtuk, Tóth Alex helyén Kehinde folytatta. A cserék azonban nem tudtak változtatni a játék képén, sőt, a 89. percben a hazaiak megszerezték második góljukat is, Szabó volt eredményes (2-0). A folytatásban nem született újabb találat, így a DVTK 2-0-s győzelmet aratott, ezzel megszakadt a 2024-es bajnoki veretlenségünk.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 32. forduló

DVTK-FTC 2-0 (0-0)

DVTK: Odintsov - Gera (Fetecsik, 82.), Szatmári, Lund, Stephen - Vallejo, Holdampf (Bényei, 19.), Klimovich - Pernambuco, Szabó, Jurek (Bokros, 67.)
Vezetőedző: Vladimir Radenkovics

FTC: Varga Ádám - Makreckis, Mmaee, Aaneba, Pászka (Civic, 63.) - Ben Romdhane (Katona, a szünetben), Tóth A. (Kehinde, 82.), Loncar - Szevikjan (Zachariassen, 63.), Kodro, Lisztes (Marquinhos, 63.)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Sárga lapok: Gera (17.), Lund (57.), illetve Tóth A. (48.)

Gólok: Gera (76.), Szabó (89.)

Cikkajánló

Ki volt a szezon legjobb Fradi-futballistája?

Szurkolóink dönthetik el szavazással, ki volt férfi labdarúgócsapatunk legjobbja az elmúlt idényben.

Válogatott napok: íme, az FTC-játékosok programja

Vb-selejtezők és felkészülési mérkőzések is várnak futballistáinkra.

„Fontos volt, hogy tiszta fejjel menjek az Eb-re”

Varga Barnabás azt is elmondta, miben fejlődött a legtöbbet, mióta a Fradihoz igazolt – VIDEÓ!

Továbbra is a Fradiban a gólkirály

Szerződést hosszabbítottunk magyar válogatott támadónkkal, Varga Barnabással.

Abu Fani az FTC és az NB I legértékesebb játékosa

A Transfermarkt szerint Mohammed Abu Fani értéke az ötszörösére nőtt, amióta a Fradihoz igazolt.

Fantasztikus show-val ünnepeltük a 35. bajnoki címet

Aki ott volt, soha nem felejti mekkora partival zártuk le a 2023-2024-es sikeres bajnoki idényt – VIDEÓ!

Magyarok a pályán

Labdarúgócsapatunk magyar játékosai idén is sokat tettek a közösbe.

Varga Barnabás, a mesterlövész

Labdarúgócsapatunk támadója első ferencvárosi idényében gólkirály lett az NB I-ben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin