2024. május 8.
Bajnoki ezüstérmes az FTC női pólócsapata
Idegőrlő csatában 11-10-re kikapott az FTC az UVSE ellen a bajnoki döntő második felvonásában.

Gerendás György tanítványai szerda este a döntő második mérkőzésén a túlélésért ugrottak vízbe, hiszen múlt vasárnap 12-6-ra kikaptak az UVSE ellen, így mindenképpen nyernie kellett az FTC-Telekom Waterpolo női csapatának, hogy a nagy rivális ne a Népligetben ünnepeljen bajnoki címet. A szezon eddigi derbijeinek forgatókönyve mindig másképpen alakult, így ezúttal sem lehetet előre megmondani, hogy mit hoz magával a találkozó.

A három nappal korábbi vereség után felszívta magát az FTC, és egyből az első támadásában, emberelőnyből Leimeter Dóra - aki ezen a napon ünnepelte születésnapját - meg is szerezte a csapat első találatát. Hiába látszott a lányok szemében az akarás és a küzdés, az újpestiek már a negyed felénél átvették a vezetést, így sajnos háromgólos hátrány ledolgozásával folytathattuk a következő játékrészt (2-5). Dömsödi Dalma a második negyed első támadásában emberelőnyt harcolt ki, és centerünk a helyzetet kihasználva Leimeter passzát gólra is váltotta (3-5). Ezt követően viszont Benczur Márton együttese nem engedte, hogy felzárkózzunk, és kihasználva a kettős emberelőnyt ismét három góllal vezetett (3-6). Közel 5 percig nem találtunk be az UVSE kapujába, amelyet kíméletlenül kihasználtak a vendégek, és tovább növelték az előnyt (3-8). Innen azonban óriási feltámadást mutatott be a Fradi! A hosszú gólcsendet Vályi Vanda találata törte meg, majd pedig Kuna Szonja ejtésével és a megerősödött védekezésünkkel szépítettünk, így 5-8-as állással az eredményjelzőn fordulhattunk rá a folytatásra.

A víz csak jobban forrott a térfélcserét követően, és három perccel a negyed kezdete után Pőcze Panna bombájának köszönhetően újra lendületbe került a csapat, és Farkas Tamara is betalált a lilák kapujába, így egy gólra felzárkóztunk (7-8). Ezután Benczur Márton időt is kért, azonban hiába voltak emberelőnyben, a remek csapatmunkánknak köszönhetően megakadályoztuk, hogy gólra váltsák azt. Innen a találkozó egyre hevesebbé vált, Farkast végleg kiállították, amivel ötmétereshez jutott az Újpest. Azt hittük, hogy megpecsételte a sorsunkat egyik kulcsjátékosunk elvesztése, és hogy négy percig emberhátrányban kell játszanunk. Azonban a csereként beálló Kiss Alexandra kivédte a büntetőt, és kiváló védekezésünkkel 12 percig nem engedtük, hogy az UVSE betaláljon a kapunkba. Az utolsó negyedre kétgólos hátránnyal fordulhattunk rá (7-9). Azonban a lilák ismét elléptek három góllal (7-10). Megint futnunk kellett az eredmény után, de Kurucz-Gurisatti Gréta ötméteresből szerzett gólt, majd Kiss a második büntetőt is kivédte, aztán Máté Zsuzsanna első találatával 9-10-re zárkóztunk fel. Idegőrlő három perc következett! Kiss újabb emberfeletti bravúrt bemutatva a harmadik büntetőt is hárította. A vendégek próbálták „csalni” az időt, de tizennégy másodperccel a vége előtt Máté ismét gólt szerzett, amivel megint egy találatra zárkóztunk. Sajnos azonban már nem maradt idő labdát szerezni és egyenlíteni, ezzel az UVSE 11-10-re nyerni tudott, és második győzelmével megszerezte a bajnoki címet a Népligetben.

A Magyar Kupa-döntő után tehát a bajnokságban is alulmaradtunk az UVSE-vel szemben, így nem tudtuk aranyéremmel búcsúztatni vezetőedzőnket, Gerendás Györgyöt, akinek ez volt edzői pályafutása utolsó mérkőzése. 

A BAJNOKI EZÜSTÉRMES AZ FTC-TELEKOM NŐI VÍZILABDACSAPATA

Játékosok: Bonca Vivien, Dömsödi Dalma, Farkas Tamara, Felkai Sára, Gerendás Matilda, Kurucz-Gurisatti Gréta, Kiss Alexandra, Kuna Szonja, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Neszmély Boglárka, Pőcze Panna, Tóth-Csabai Dóra, Vályi Vanda

Utánpótlás játékosok: Awad Zoja, Fisher Jessica, Gulyás-Oldal Emma, Kiss Emma Gitta, Lengyel Dorottya, Nagy Laura, Obrácz Nagy Júlia, Paján Zille, Szabó Júlia

Vezetőedző: Gerendás György, másodedző: Fehér András, segédedző: Karácsonyi Vazul

MOL NŐI VÍZILABDA OB I

Döntő, 2. mérkőzés – 2024. május 8., szerda 18:45

Budapest, FTC-MVM Sportközpont, Népligeti Uszoda

FTC-TELEKOM WATERPOLO - UVSE VÍZILABDA KFT. 10-11 (2-5, 3-3, 2-1, 3-2)

Gólszerzőink: Máté 2, Kurucz-Gurisatti, Pőcze, Leimeter, Kuna, Vályi, Tóth-Csabai, Dömsödi 1-1

A két győzelemig tartó párharc végeredménye 2-0 az UVSE-nek, amely ezzel magyar bajnok lett.

"
"
Cikkajánló

„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”

Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Gerendás György: ,,Megmutattuk, hogy tudunk küzdeni"

Női vízilabdacsapatunk második lett az ob I-ben. Visszavonuló trénerünk, Gerendás György értékelte az idényt.

Gerendás György: „Csináljuk meg!”

Női vízilabdacsapatunk vezetőedzője szerint harmadik meccsre kényszeríthetjük a bajnoki döntőben az UVSE-t.

Meg kell akadályozni a bajnokavatást!

A döntő első meccsének elvesztése után nyernie kell az FTC-nek, hogy maradjon esélye az aranyéremre.

„A Leimi is nagyon jó szpícselős”

Klasszis női pólósainkkal folytatta a Kire jellemzőbb? – kvízsorozatot a Fradi TV stábja – VIDEÓ!

Kikaptunk a döntő első meccsén

12-6-os vereség után szerdán nyernie kell az FTC női pólosainak a Népligetben, hogy ne dőljön el a párharc.

Kezdődik a döntő - az aranyéremért megyünk!

Első bajnoki címét szerezheti meg az FTC női vízilabdacsapata, amelynek kétszer kell nyernie az UVSE ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin