2024. május 5.
Kikaptunk a döntő első meccsén
12-6-os vereség után szerdán nyernie kell az FTC női pólosainak a Népligetben, hogy ne dőljön el a párharc.

Nem lehetett tudni, hogy milyen meccset hoz majd az UVSE-FTC csata a magyar bajnoki döntő első meccsén, hiszen a két együttes szezonbeli négy eddigi mérkőzése teljesen más forgatókönyv szerint alakult. Először szeptemberben nagy küzdelem után nyertek a lilák a BL-ben 11-9-re, majd az OB I-ben magabiztosan húztuk be a népligeti derbit 12-8-ra. Aztán a Magyar Kupa novemberi fináléjában a megnyertnek hitt aranyat vesztettünk el ötméterespárbaj után, a tavaszi bajnokin pedig könnyedén múlta felül 15-9-re az UVSE a mieinket.

A Hajósban tehát eddig két vereséget is szenvedtünk, úgyhogy reméltük, most megtörik a rossz sorozat. Csapatunk történetének első döntős gólját Tóth-Csabai Dóra szerezte, aki érezhetően hatalmas elánnal vetette bele magát az összecsapásba. Egy gyors hazai találat után (1-1) csapatkapitányunk harcolt ki ötméterest, amit Kurucz-Gurisatti Gréta értékesített (1-2). Jól kezdtünk, de megrázta magát az UVSE, és öt és fél perc játék után fordított (3-2), majd átvette az irányítást is, ami azt eredményezte, hogy a negyed végén tovább növelte előnyét (4-2). Abszolút érezhető volt, hogy ez egy döntő, a derbikre jellemző felfokozott hangulat most még nagyobb volt, ami sokszor kapkodást és pontatlanságot hozott magával mindkét fél részéről. A közel hét percen át tartó Fradi-gólcsendet Kurucz-Gurisatti törte meg (4-3), de nem sikerült utolérni ellenfelünket, és ez mint később kiderült, döntő faktor volt vasárnap kora délután. Egy emberelőnyből és egy ötméteresből szerzett találattal 6-3-ra elhúzott az UVSE, majd Varró Eszter látványos emelése és egy újabb büntető végleg megpecsételte a sorsunkat már a meccs felénél (8-3).

Cseréltünk kapusposzton, Neszmély Boglárkát Kiss Alexandra váltotta. A nagyszünet sem segített rajtunk, egyre nagyobb mélységbe zuhant együttesünk a kilencedik hazai találat után. Leimeter Dóra ugyan gólt lőtt (9-4), de nem tudtuk áttörni a hazai védelmet, főleg akkor, amikor egy emberelőnyünknél Magyari Alda mellett két mezőnyjátékos is beállt a kapuba. Kőkeményen játszott mindkét fél, nem kímélték egymást a játékosok. Az utolsó negyedet 10-4-es hátrányban kezdtük, és hiába voltak bravúros védései Kissnek, a dunaújvárosi elődöntővel ellentétben ezen a napon nem tudott csodát tenni a Fradi. Választ is kaptunk az elején feltett kérdésünkre, Benczur Márton tanítványai a legutóbbi margitszigeti meccshez hasonlóan felőrölték a Fradit. Huszonhét lövésből mindössze négyszer tudtunk betalálni a vb-ezüstérmes Magyari Alda kapujába, így pedig nem lehet meccset nyerni.

Végül a döntő első felvonásán 12-6-ra győzött az UVSE, de még semmi sincs veszve. Gerendás Györgynek két napja van felpörgetni a lányokat, hiszen ha szerdán nyernénk, akkor kiegyenlítenénk a párharcban, és kiharcolnánk a harmadik mérkőzést. Ellenkező esetben riválisunk a Népligetben ünnepelné a bajnoki címet…

MOL NŐI VÍZILABDA OB I

Döntő, 1. mérkőzés – 2024. május 5., vasárnap 14:30

Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

UVSE VÍZILABDA KFT. – FTC-TELEKOM WATERPOLO 12-6 (4-2, 4-1, 2-1, 2-1)

Gólszerzőink: Kurucz-Gurisatti 2, Tóth-Csabai, Leimeter, Farkas, Gerendás M. 1-1

A két győzelemig tartó párharc állása 1-0 az UVSE-nek.

 

TOVÁBBI MENETREND:

2. mérkőzés – 2024. május 8., szerda 18:45 (Népliget)

3. mérkőzés – 2024. május 12., vasárnap 18:30 (Margitsziget) – ha szükséges

"
"
Cikkajánló

„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”

Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Gerendás György: ,,Megmutattuk, hogy tudunk küzdeni"

Női vízilabdacsapatunk második lett az ob I-ben. Visszavonuló trénerünk, Gerendás György értékelte az idényt.

Bajnoki ezüstérmes az FTC női pólócsapata

Idegőrlő csatában 11-10-re kikapott az FTC az UVSE ellen a bajnoki döntő második felvonásában.

Gerendás György: „Csináljuk meg!”

Női vízilabdacsapatunk vezetőedzője szerint harmadik meccsre kényszeríthetjük a bajnoki döntőben az UVSE-t.

Meg kell akadályozni a bajnokavatást!

A döntő első meccsének elvesztése után nyernie kell az FTC-nek, hogy maradjon esélye az aranyéremre.

„A Leimi is nagyon jó szpícselős”

Klasszis női pólósainkkal folytatta a Kire jellemzőbb? – kvízsorozatot a Fradi TV stábja – VIDEÓ!

Kezdődik a döntő - az aranyéremért megyünk!

Első bajnoki címét szerezheti meg az FTC női vízilabdacsapata, amelynek kétszer kell nyernie az UVSE ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin