A bajban jött a segítség

2018. január 7., vasárnap 11:39 | 11 hónapja 11 napja 20 órája 22 perce
Az előny tudatában kényelmessé vált kézilabdacsapatunk, és csak akkor tudott újra felpörögni, amikor igazán égett a ház - értékelések a meccs után.
A bajban jött a segítség

28-24-re győzött a Debrecen ellen női kézilabdacsapatunk a K&H női kézilabda liga 10. fordulójában, de a végeredményen túl azt is fontos tudni az összecsapással kapcsolatban, hogy bár 9-3-ra mi vezettünk, 17-13-nál már a Debrecen érezhette magát nyeregben. Az is tudvalevő volt a mérkőzés előtt, hogy a Loki szlovén vezetőedzőjének ez a búcsúmérkőzése, hiszen közös megegyezéssel szerződést bontott a klubjával. Ezek tükrében következzenek a sajtótájékoztatón elhangzottak.

Anton Tiselj (vezetőedző, DVSC-TVP): – Nagyszerű mérkőzés volt, gratulálok a Fradinak és Elek Gábornak. Számomra ez volt a búcsú, és elégedett vagyok a látottakkal, örülök neki, hogy a játékosaim ilyen teljesítménnyel köszöntek el tőlem. Jó érzés, hogy a televízió képernyői előtt, és Európa egyik legjobb csapata ellen vezethettem utoljára a Debrecent, ráadásul ilyen szoros meccset tudtunk játszani. Ez a hatvan perc a szurkolóknak is élvezetes lehetett, a végére kijöttek a rotációs különbségek, a Fradinak több lehetősége van. Mindkét csapat meglepett valamelyest, mert nálunk a fókusz a soron következő nagyon fontos meccseken van, az Érd elleni Magyar Kupa-találkozón, a Vasas, illetve a Kisvárda elleni bajnokin, de jól látszik az is, hogy a Fradi a Bajnokok Ligájára készül. Azt hiszem, hamarosan eljön a pillanat, amikor a Ferencvárosnak is szurkolhatunk a Papp László Arénában…

Horváth-Pásztor Bettina (kapus, DVSC-TVP): – Örülök, hogy jó meccset játszottunk, több szempontból is különleges volt. Egyrészt tudjuk, hogy egy ilyen csapat ellen az első perctől a végéig küzdeni kell, ezt mindenki mérlegelte, és így is álltunk bele. Másrészt kitette mindenki a szívét, hiszen Tone utolsó meccse volt. Köszönünk neki mindent, jó érzés, hogy örömet tudtunk neki szerezni ezzel a teljesítménnyel, összességében pozitívak a benyomásaim.

Elek Gábor (vezetőedző, FTC-Rail Cargo Hungaria): – A legfontosabb ebben a pillanatban, hogy Anton Tiseljnek sok sikert kívánjak, és azt, hogy találja meg nagyon gyorsan a következő munkahelyét. Tone említette a rotációt – utólag azt mondom, ma bár ne rotáltam volna. Az első félidőben jelentős visszaesés jött a játékunkba, teljesen „megültünk”, amikor 9-3 után cseréltünk és azt hittük, hogy már el is dőlt a mérkőzés. Ez az én felelősségem, nem a játékosoké, a játékosoknak az a tanulság, hogy valóban égnie kellett ma a háznak ahhoz, hogy vissza tudjanak pörögni. Utána már szenvedni is kellett, hogy meg tudjuk nyerni ezt a – mondhatom hosszú idő után – rangadót. Talán 2011-ben vagy 2012-ben volt utoljára ehhez hasonló Fradi-Debrecen. Annak is nagyon örülök, hogy amikor bajban voltunk, a szurkolóink akkor álltak mellénk nagyon-nagyon komolyan, belekergettek minket a felzárkózásba. A Loki összességében nagyon fegyelmezett és jó kézilabdát mutatott be elöl és hátul is, nyilván többen vagyunk, és ez eldöntötte a mérkőzést. Illetve, ma talán csak ez.

Márton Gréta (játékos, FTC-Rail Cargo Hungaria): – Az első perctől az utolsóig hajtós és küzdős meccs volt, a Debrecen nagyon tisztességesen küzdött, és az elején volt is egy olyan periódus, amikor azt érezhettük, hogy eldöntöttük a mérkőzést. Ehhez képest, amikor fordítottak, azt nagyon nehezen éltük meg, de szerencsére a szurkolók segítségével a végére sikerült megfordítanunk az állást. Nagyon elfáradtunk, hosszú és kemény időszakon, kemény decemberen vagyunk túl, de remélem, hogy a folytatás is hasonlóan sikeres lesz számunkra.Női NB I
FTC-Rail Cargo Hungaria–DVSC-TVP 28–24 (12–10)
Elek Gyula Aréna, 1200 néző. V: Herczeg, Südi
FTC:
Szikora – Lukács 1, Van Der Heijden 7 (3), Snelder 2, Kovacsics 1, Háfra 3, Schatzl Nadine 3.
Csere: Bíró (kapus), Szekeres, Szucsánszki 2, Jovanovics, Pena 4, Hornyák B., Faluvégi 1, Márton G. 4.
Edző: Elek Gábor
DEBRECEN: Horváth-Pásztor – Varsányi 1, Sirián 1, Hajduch 1, Despotovics 6, Grigel 2, Vantara-Kelemen 1.
Csere: Lajtos (kapus), Csáki 4 (2), Punyko 2, Pálsdottír 3, Hársfalvi 1, Román 2 (2), Pénzes.
Edző: Tone Tiselj
Az eredmény alakulása. 8. perc: 4–1. 17. p.: 9–3. 26. p.: 10–9. 35. p.: 12–14. 38. p.: 13–17. 45. p.: 20–18
Kiállítások: 0, ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4