A Bietigheim került a Ferencváros csoportjába

2018. szeptember 9., vasárnap 20:21 | 4 hónapja 6 napja 17 órája 15 perce
Nem történt meglepetés a kézilabda Bajnokok Ligája-selejtező 1. csoportjában, vagyis a német Bietigheim került a Fradi csoportjába a főtáblán.
A Bietigheim került a Ferencváros csoportjába

Szeptember 8-án és 9-én játszották a női kézilabda Bajnokok Ligája selejtezőit. Az selejtezőkben nyolc csapat volt érdekelt (az SG BBM Bietigheim, az MKS Perla Lublin, a Jomi Salerno, a Super Amara Bera Bera, az SCM Craiova, a HC Podravka Vegeta, a Muratpasa BSK és a ZORK Jagodina), s közülük kettő juthatott fel a főtáblára. A felsoroltak közül az első négy az 1-es, a második négy pedig a 2-es csoportba került, szombaton az elődöntőket, vasárnap pedig a döntőket rendezték.

A Ferencváros számára az 1-es selejtező csoport volt az érdekesebb, hiszen a június 29-én megtartott sorsoláson kiderült, hogy a mieinkkel azonos négyesbe, a D-csoportba ennek győztese érkezik majd. A toronymagas esélyes a német bajnokság legutóbbi ezüstérmese, a Bietigheim volt, amellyel tavaly a második csoportkörben már találkoztunk, illetve az Elek Gyula-kupán ellene szereztük meg az aranyérmet. A Laura van der Heijdennel felálló németek nem is okoztak csalódást, az elődöntőben a spanyol Bera Berát 33-17-re, míg a döntőben a lengyel bajnok Lublint 34-19-re múlták felül.

"A legjobb erőkből álló csapat jutott tovább a selejtezőből, a Bietigheim magabiztosan húzta be mindkét meccsét - értékelt Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője. - Nehéz megmondani, hogy a németek jobban teljesítettek-e ezúttal, mint néhány hete az Elek Gyula-kupán, elvégre minden csapat annyit játszik, amennyit hagynak neki, és ezen a szombati meccstől rettentő fáradtnak tűnő Lublinon most átrohantak. Nagyjából egyébként erre is számítottunk, és biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk ősszel a Bietigheim ellen, elvégre sok jó játékos alkotja. Azt nem gondolom, hogy, mondjuk, a FINAL4-ba jutásra lesz esélye, de sok kellemetlenséget okozhat, főképp a kiváló védekezésével és remek kapusával."

A 2. csoportban a tavalyi EHF-kupát megnyerő román Craiova (sérült beállónk, Bobana Klikovac előző klubja) talán némi meglepetésre kikapott a horvát Podravka Vegetától (22-21).

A Bajnokok Ligája csoportjai:
A csoport:
Buducsnoszt (montenegrói), Metz (francia), Odense (dán), Larvik (norvég)
B csoport: Rosztov-Don (orosz), Köbenhavn (dán), Savehof (svéd), Breszt (francia)
C csoport: Győri Audi ETO, Thüringer HC (német), Krim Mercator (szlovén), Podravka Vegeta (horvát)
D csoport: CSM Bucuresti (román), Kristiansand (norvég), FTC-Rail Cargo Hungaria, SG BBM Bietigheim (német)