A Bucuresti már sok volt

2018. november 11., vasárnap 21:09 | 3 hónapja 8 napja 15 órája 34 perce
Hiába kezdtünk fantasztikusan, a Bucuresti megfordította a meccset, és a szünetig bemutatott erődemonstrációval eldöntötte a meccset.
A Bucuresti már sok volt

Álomszerűen indult, és nemcsak a meccs… Csurig telt az érdi sportcsarnok, a kezdés előtt ezrek torkából szólt a magyar himnusz, miközben szurkolóink gyönyörű koreográfiával emelték a hangulatot. Piros-fehér-zöldbe borult a két hosszanti lelátó, a kapu mögött pedig a Fradi-címer mellett „A magyarok nyilaitól ments meg, uram, minket!” felirat a dicső múltra, a másik oldalán meg „A magyarok góljaitól ments meg, uram, minket!” a reményekre emlékeztetett.
A csoportelsőség volt a tét a CSM Bucuresti elleni összecsapáson, amelyen az első öt perc után a szemünket dörzsöltük, hiszen 5-1-re vezettünk. Fáradtságnak nyoma sem volt, Nerea Pena hatalmas gólokat szerzett, Bíró Blanka meg hozta a bravúrokat, mintha nem épp a világ egyik legerősebb csapata állna velünk szemben. Aztán a bukaresti időkérés sajnos felrázta a vendégeket, és az álomszerű kezdésből rémálomra hajazó folytatás lett.

Jelena Grubisic sajnos ijesztően formába lendült, szépen lassan el is vette a mieink lövő kedvét, miközben hátul a ragyogó védekezésből átjáró ház lett – Cristina Neagu, Andrea Lekic és Dragana Cvijic sajnos rendre kihasználta hihetetlen fizikai adottságát, és Bíró Blani folyamatosan kiszolgáltatott helyzetben találta magát. Jött Blani helyére Szemerey Zsófi, de sokkal beljebb nem kerültünk, így a Bucuresti a szünetig szinte eldöntötte a mérkőzést – 17-10-re vezetett.

Volt ugyan még harminc perc, és álltunk már csehül az elmúlt időszakban is, ki ne emlékezne, de akkor (papíron) nem ilyen szintű riválisokkal szemben. Szóval eldőlt, de fel nem adtuk egyetlen percre sem, ez ebbe a csapatba egész egyszerűen másképp van kódolva, mint az átlagemberekbe. Háfra Noémi ezúttal is úgy jött ki a második félidőre, mint aki tüdőt cserélt az öltözőben, szinte minden kétes szituációt magára vállalt. A játékrész eleje ráadásul ismét nagyszerűen alakult, egészen négy gólra zárkóztunk – ennél tovább azonban nem. A Danick Snelder sérülése óta majd minden meccset végig játszó Mészáros Rea kezdett felőrlődni a két embernyi méretű Dragana Cvijic mellett, és a románok látványosan rá is játszottak a beállóra. A félidő középső harmadában folyamatosan neki ejtegették be a labdákat, ő pedig nem igazán hibázott. Góljai után aztán végtelenül sportszerűtlenül hergelte a szurkolóinkat, mutogatott, csókokat dobált – különös, az EHF ellenőre erre nem reagált, Elek Gábor reklamálásáért bezzeg adatott egy sárga lapot.

Nem ezen múlt ugyanakkor, ezen a napon, ilyen sorozatterhelést követően a világ egyik legjobb csapata ellen ennyire futotta. Szégyenkezni valónk azonban egyáltalán nincs, lányaink küzdöttek, harcoltak – és ugyanezt teszik majd a folytatásban is. Szurkolóink ennek megfelelően a lefújást követően állva tapsolták a lányokat, alighanem az elmúlt hetek varázslatos teljesítményét is megköszönve ezzel.

FRISSÍTÉS: A Vipers Kristiansand 34-26-ra legyőzte a Bietigheimet, így eldőlt, hogy a Ferencváros januárban a legjobb tizenhat között folytatja. Az utolsó fordulónak is lesz azonban tétje, hiszen szinte biztosan nyerni kell ahhoz, hogy négy ponttal kezdhessük a középdöntőt.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
FTC-Rail Cargo Hungaria – CSM Bucuresti 28-34 (10-17)
Érd,
2200 néző V: Christiansen, Hansen (dánok)
FTC: Bíró B. – Faluvégi D. 1, Háfra N. 6, Kovacsics 5, Mészáros R. 1, Pena 6 (3), Schatzl Nadine 1.
Csere: Szemerey (kapus), Hornyák D., Klivinyi 2, Márton G. 2, Lukács V. 4.
Edző: Elek Gábor
CSM BUCURESTI: J. Grubisic – Radicsevics 3, Omoregie 1, Cvijics 5, Lekics 4, Neagu 10 (4), Mehmedovics 5.
Csere: Ungureanu, Ion (kapusok), Kurtovic 3, S. Jacobsen, B. Lazovics 1, Curea 2, Hagman, Manea.
Edző: Dragan Djukics
Az eredmény alakulása. 6. perc: 5–1. 13. p.: 6–7. 24. p.: 9–14. 31. p.: 10–18. 35. p.: 14–18. 41. p.: 16–22. 49. p.: 20–26. 55. p.: 25–30
Kiállítások: 2, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: –
Sokat hibáztunk, gyengébb teljesítményt nyújtottunk, mint korábban a szezonban, de ennek mind oka van. A Bukarest akkor is jobb nálunk, ha mi kompletten tudunk kiállni, plusz egyre fáradtabb a csapat. Mondhatni, a centiméter, a kilogramm és a játékosok darabszáma elrendezte a sorsunkat.
Dragan Djukics: – Elismerés illeti az FTC-t, amely nagyon kemény meccset játszott a bajnokságban előttünk és a szezonban eddig csak a CSM ellen maradt alul és most is remekül kézilabdázott. A rossz kezdés után javult a koncentrációnk. Az volt a célunk, hogy megmutassuk, az egyéni kvalitások mellett csapatként is működünk, ami sikerült.