A Bukarest jutott

2017. március 12., vasárnap 17:33 | 1 éve 3 hónapja 7 napja 21 órája 47 perce
Elek Gábor szerint erősebb a Fradinál a Bajnokok Ligája címvédője, amelyen keresztül vezet az út a Final4-ba.
A Bukarest jutott

Szombaton eldőlt, hogy az FTC-Rail Cargo Hungaria a Bajnokok Ligája-középdöntő 1. csoportjának második helyén zárt, vasárnap pedig a 2. csoport küzdelmei is befejeződtek, így már a negyeddöntőbeli ellenfél is ismert: a CSM Bukaresten keresztül juthat a Fradi a Final4-ba.
A román együttes az középdöntő utolsó játéknapján végig vezetve verte idegenben 25-20-ra a dán Esbjerget, s öt győzelmével, egy döntetlenjével, valamint négy vereségével a harmadik helyen futott be.

„Sokat elárul a bukarestiekről, hogy ők a Bajnokok Ligája címvédői – mondta Elek Gábor a párosítás kialakulását követően. – Elképesztően erős a játékos keretük, csak azért nem fértek oda a Győr mögé a második helyre, mert véleményem szerint az elmúlt időszakban formán kívül játszottak, illetve akadtak hiányzóik is, és ezért nem tudtak eredményesek lenni. Az ETO-nál valamelyest gyengébbnek érzem a románokat, de papíron nálunk feltétlenül erősebbek, mindenesetre megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni belőlük, hogy legyen esélyünk a továbbjutásra.”

A mostani szezont tekintve a nemzetközi porondon a Bukarest nyolc legeredményesebb játékosát öt nemzet adja, de nagyon érdekes, hogy egyetlen román sincs közöttük. A gárda legjobb gólszerzője a svéd Isabelle Gullden, a második a spanyol Carmen Martin, a harmadik pedig a montenegrói Majda Mehmedovics.

A párharc első mérkőzését Romániában rendezik április 7-én, 8-án vagy 9-én, a visszavágót pedig egy héttel később játsszák.


A BAJNOKOK LIGÁJA-NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Vardar Szkopje (macedón)–Midtjylland (dán)
CSM Bucuresti (román)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Larvik (norvég)
Metz (francia)–Győri Audi ETO KC