A cél az újabb skalp

2017. november 10., péntek 13:05 | 1 éve 3 hónapja 7 napja 18 órája 56 perce
Egyik legnagyobb klasszisát nélkülözi a Bajnokok Ligája legutóbbi kiírásában ezüstérmes Vardar Szkopje, amely ellen szombaton csoportrangadót vívunk.
A cél az újabb skalp

A Vardar Szkopje elleni mérkőzés előtt alighanem a Győr legyőzéséből lehet és érdemes kiindulni, elvégre, ha a Bajnokok Ligája-címvédőt sikerült felülmúlni, akkor a BL-ezüstérmestől miért kellene tartanunk? A logika világos, a helyzet azonban közel sem ennyire egyszerű.

Hiszen egyrészt az ETO múlt kedden erősen foghíjas kerettel érkezett a Népligetbe, míg a Vardartól csak („csak”…) Andrea Lekic és Mirjeta Bajramoska hiányzik majd, másrészt tisztán emlékezhetünk rá, hogy október 6-án Macedóniában azért meglehetősen simán elintézett bennünket a Szkopje. Noha a 34-31-es végeredmény szoros csatára enged következtetni, valójában a tizenötödik perc után már nem volt sanszunk a pontszerzésre.

Abban azért bízhatunk, hogy ehhez a meccshez képest mi talán kicsit előre léptünk, míg a Vardar megérezheti, hogy Lekic nem játszik.

„A szellemi és lelki vezére a Vardarnak Andrea Lekic, nélküle egészen másképp fest a csapat, ezt láthattuk az elmúlt hétvégén is, amikor a Larvikkal szemben csak szoros mérkőzésen tudott nyerni – mondta Elek Gábor. – Az azért nem is kérdés, hogy így is van bőven klasszis a keretében, nem véletlenül veretlen még idén, vagyis nagy meccsre van kilátás. A Győr ellen mutatott játékot kellene megismételni, akkor lehet esélyünk a pontszerzésre.”

A mieink mellett szól az is, hogy ezúttal egy teljes hét rendelkezésre állt a felkészülésre, szemben azzal, hogy aztán a következő nyolc nap alatt három összecsapást vívunk majd – egyébként a három utolsót a téli szünet, illetve a világbajnokság előtt (a válogatott keretét cikkünk alján találhatják).

Az FTC-Rail Cargo Hungaria – Vardar Szkopje összecsapásra szombaton reggel 7 óráig lehet online belépőt váltani, ezt követően, 12 órától már csak a helyszínen.

Háfra Noémi várakozásait a meccs kapcsán videóinterjúnkban mondta el.BAJNOKOK LIGÁJA
Csoportkör, 5. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – Vardar Szkopje
Helyszín:
Dabas, OBO Aréna
Időpont: 2017. november 11. 13:30 óra
Játékvezető: Charlotte Bonaventura és Julie Bonaventura (franciák)
Jegyár: 2000-5000, korlátozott számban még kapható, online szombaton reggel 7 óráig, és ha marad, akkor személyesen 12 órától a helyszínen.

VÁLOGATOTT KERET A VB-RE

Kihirdette Kim Rasmussen szövetségi kapitány a decemberi világbajnokságra készülő női kézilabda-válogatott keretét, amelyben hét ferencvárosi játékos neve szerepel.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT 19 FŐS KERETE
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Érd)
Beállók: Kisfaludy Anett (Érd), Mayer Szabina (Alba Fehérvár KC), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Klivinyi Kinga (Érd), Mazák-Németh Csilla (Siófok KC), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (Budaörs)
Balszélsők: Gávai Szonja (Érd), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Edző: Siti Bea
Kapusedző: Bakos István