A hatodik bajnoki három hét alatt

2018. szeptember 21., péntek 20:17 | 4 hónapja 27 napja 10 órája 35 perce
Utoljára lép pályára tétmérkőzésen női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája-rajt előtt, egyben huszonkettő nap alatt a hatodik bajnokiját vívja.
A hatodik bajnoki három hét alatt

A kimondottan sűrű szeptemberi program végéhez közeledik a Ferencváros női kézilabdacsapata. Elvégre a következő hetet a válogatottaknál tölti, aki meghívót kapott, és további mérkőzéseket játszik (Magyarország kétszer mérkőzik Montenegróval), de a következő közös Fradi-edzés már októberben lesz. Sűrűnek azért jellemeztük, mert a bajnokság első részében huszonegy nap alatt hatodszor lép majd pályára az FTC-Rail Cargo Hungaria.

Az első ötöt sikerrel, és mindannyiszor viszonylag sima sikerrel abszolválta az együttes, amely szombaton a Budaörs otthonában is jóval esélyesebb ellenfelénél. A budaörsiek három forduló után még pont nélkül állnak: az első fordulóban Békéscsabán szenvedtek őrült meccsen kétgólos vereséget (hat gólos csabai előnyről egyenlített az 57. percben a Budaörs, a vége azonban így is 31-29 lett), a másodikban a Győrrel jó negyed órán át tudták tartani a lépést (30-45 a vége), a harmadikban pedig a végig magabiztosan vezető Kisvárda bizonyult jobbnak náluk (31-22). Ráadásul Mihály Attila vezetőedzőnek az első három fordulóban a legjobb játékosát, Szöllősi-Zácsik Szandrát és nélkülöznie kellett.

"A Budaörs rendkívül gyors kézilabdát próbál játszani, erről tanúskodik például a Győr ellen lőtt és kapott rengeteg gól is, de ha mi a tudásunk szerint játszunk, nem lehet problémánk - magyarázta Hornyák Dóra. - Öt győzelemmel kezdtük a szezont, és hétről hétre jobb formába lendülünk, de bízom benne, hogy még védekezésben és támadásban is fejlődünk. Ez a mérkőzés is tökéletes alkalom lesz arra, hogy tovább csiszoljuk a játékunkat, mielőtt októberben jönnek az igazán nehéz összecsapások."

A Budaörs-Fradi összecsapásra szombaton 16 órától lehet belépőt váltani a helyszínen.


K&H Női kézilabda liga, 4. forduló
Moyra-Budaörs Handball – FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín:
BVUSS (2040 Budaörs, Hársfa utca 6.)
Időpont: 2018. szeptember 22. (szombat) 17:00
Játékvezetők: Hantos Dorina, Rózsahegyi Brigitta
Jegyár: 2000 forint
16 órától a budaörsi sportcsarnok bejáratainál vásárolhatnak jegyet a szurkolók.