A hétvége legjobbja

2017. november 13., hétfő 13:06 | 1 éve 1 hónapja 5 napja 19 órája 55 perce
Női kézilabda-csapatunk szélsőjét, Márton Grétát választották a legjobb fiatal játékosnak a Bajnokok Ligája hétvégi fordulója után – VIDEÓ!
A hétvége legjobbja

Mint arról ITT beszámoltunk, az FTC-Rail Cargo Hungaria óriási csatában egygólos, 29-28-as vereséget szenvedett Dabason a macedón Vardar Szkopjétól a Bajnokok Ligája C-csoportjának 5. fordulójában. A csoportból már továbbjutott Ferencváros balszélsője, Márton Gréta három gólt szerzett. Az egész mérkőzésen remekül játszó tehetségünk teljesítményét az Európai Kézilabda Szövetség is elismerte, miután őt választották a hétvégi BL-forduló legjobb fiatal játékosának.

„Váratlanul ért, nem számítottam rá, és igazából nem is szoktam túlságosan követni ezeket az elemzéseket, ezúttal is az egyik barátnőm hívta rá fel a figyelmemet, hogy engem választottak a legjobbnak. Ezután viszont valóban boldogan mutogattam az iskolában a többieknek. Nagy elismerés, büszke vagyok rá, ugyanakkor túl sokat azért nem tesz hozzám. Még csak azt sem mondhatom, hogy gyógyír a vereségre, mert nagyon fontos lett volna, hogy nyerjünk, az lett volna az igazi, ha ezekkel a gólokkal tudom győzelemhez segíteni a csapatot. Annyit jelent esetleg, hogy sikerült élnem a bizalommal, amit kaptam és ez a célom a jövőben is” – mondta az elismerésről Márton Gréta, akiről az EHF rövid összeállítást is készített, amelyet ITT nézhet meg.

Az EHF minden hétfőn megválasztja az aktuális Bajnokok Ligája-forduló után a hétvége három kiemelkedően teljesítő játékosát, illetve a legjobb felnőtt és fiatal kézilabdázóját, továbbá a öt legszebb gólját és védését. Utóbbiban is érdekelt volt az FTC, ugyanis kapusunk, Bíró Blanka a második helyen végzett egy parádés hárítással, amelyet IDE kattintva tekinthet meg.