A kezünkben a döntés

2017. március 4., szombat 17:44 | 1 éve 3 hónapja 15 napja 21 órája 32 perce
Ideiglenes otthonában is esélyesebbek vagyunk a Thüringernél, de nem szabad fél vállról venni a németeket, mert könnyedén ráfázhatunk.
A kezünkben a döntés

Egy hete azt írtuk, ha a Fradi legyőzi hazai pályán a Metzet, szinte biztos, hogy a Buducsnoszt előtt végez a Bajnokok Ligája-középdöntő 1. csoportjában, de a montenegróiak váratlan győzelmet arattak Szkopjéban (29-31), így a tényállásra még várni kell. Vasárnap azonban kitisztulhat a kép: mostanra annyi a változás a kikötésünkben, hogy a Metzet Thüringerre, a hazai pályát Nordhausenre cseréljük, és a szinte kitételt elhagyjuk. Vagyis a képlet végtelenül egyszerűvé vált, ha győzünk a németek ellen, az utolsó középdöntős fordulóban azzal a tudattal léphetünk pályára, hogy rontani már nem tudunk a pozíciónkon.

Talán álszerénység lenne azt állítani, hogy nem a Ferencváros a Thüringer elleni mérkőzés esélyese, de nem árt, ha ott van a fejekben, hogy a hatszoros német bajnoki címvédő hazai pályán megverte a Metzet (28-25), illetve megszorongatta a Vardar Szkopjét (29-31). Apropó, hazai pálya… A Thüringer HC a németországi Türingia tartomány fővárosának, Erfurtnak a csapata, de a településen nincs a Bajnokok Ligájára is alkalmas sportcsarnok, ezért az együttes a mintegy hetven kilométerre fekvő Nordhausenben játssza a BL-meccseit – pontosan úgy, ahogy a Ferencváros Dabason.

Visszatérve az ellenfélmustrához, a Thüringer a Népligetben elszenvedett 32-24-es veresége óta még háromszor kikapott: a bajnoki rangadón a listavezető Bietigheimtől 30-20-ra, a BL-ben a Vardartól 31-29-re, és szintén a nemzetközi porondon az Asztakhanochka vendégeként is kénytelen volt meghajolni (26-24), tehát azt nem mondhatjuk, hogy jó formában van Herbert Müller csapata. Ráadásul az edző nem számíthat már a szezonban a magyar átlövőjére, Planéta Szimonettára, valamint első számú kapusára, Jana Krausera sem.

Ami minket illet, a németek többi játékosából mindössze két napja volt felkészülni a csapatunknak, hiszen csütörtökön az előző este lejátszott bajnoki után még nem tudott teljes értékű munkát végezni. Pénteken és szombaton azonban a Thüringertől várható, és az ellene javasolt játékokat is végig vette az együttes, amely szombaton már a mérkőzés helyszínén végezte a gyakorlást, méghozzá az elvártaknak megfelelő felfogásban, de a kelleténél kicsit több hibával.

„A sebesség jó volt, láttam a lányokon, hogy akarnak, de ennyi labdát nem lehet elszórni” – foglalta össze az edzést egy mondatban Elek Gábor a foglalkozást követően. – Ha olyan hozzáállással és koncentrációval kézilabdázunk majd, mint az elmúlt időszakban, akkor nagyon jók az esélyeink, de ha fél vállról vesszük az összecsapást, akkor lehetnek kellemetlen pillanataink. Fontos lesz, hogy türelmesen játsszunk, mert úgy érzem, a második félidőben a Thüringer lassan-lassan belefárad majd a meccsbe, ahogyan történt ez az Elek Gyula Arénában is, és ha kivárjuk ezt a pillanatot, akkor eldönthetjük a győzelem sorsát. Nagyon szeretném, ha nem kellene a Buducsnoszt ellen ki-ki mérkőzést játszani egy hét múlva, ezért mindenképp be kellene gyűjtenünk vasárnap a két pontot.”

Az edzésről készült képgalériánkat az alábbi linket érheti el a szakosztály Facebook oldalán: KÉPGALÉRIA

BAJNOKOK LIGÁJA
Középdöntő, 5. forduló

Thüringer HC – FTC-Rail Cargo Hungaria
Nordhausen,
2017. március 5. 14 óra
Játékvezetők: Vanja Antics és Jelena Jakovljevics (szerbek)
Jegyár: 16 euró (a helyszínen lehet megvásárolni!)