A középdöntős ellenfelek

2017. november 20., hétfő 14:37 | 10 hónapja 28 napja 3 órája 54 perce
Női kézilabdacsapatunk montenegrói, francia és német csapattal játszik a Bajnokok Ligája középdöntőjében.
A középdöntős ellenfelek

Mint arról ITT beszámoltunk, női kézilabdacsapatunk 30-21-re nyert a Larvik vendégeként a Bajnokok Ligája C-csoportjának hatodik, utolsó fordulójában, így négy győzelemmel és két vereséggel, nyolc pontot szerezve a második helyen végzett a macedón Vardar Szkopje mögött. Magyar Kupa-győztes együttesünk remek eredményének köszönhetően négy pontot visz a középdöntőbe, ahol a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával, a francia Metz-cel és a német Bietigheimmel mérkőzik.

A BL első csoportkörének négy négyes csoportjából az első három helyezett jutott tovább a középdöntőbe, ahol két hatcsapatos csoportot alakítottak ki. Csapatunk a kettes számúba került, ahol a D-jelű kvartettet megnyerő francia bajnok Metz-cel, a második helyen végző, kétszeres BL-győztes, az elmúlt négy szezonban a négyes döntőbe mindig bejutó Buducsnoszt Podgoricával és a harmadikként továbblépő német bajnoki címvédő Bietigheimmel kell megmérkőznie. Bár a csoport tagja még a Vardar Szkopje és a szintén német Thüringer, az FTC ezzel a két együttessel már nem játszik.

A középdöntő első mérkőzését január végén rendezik meg, a hivatalos időpontot később határozzák meg.

A két csoportból az első négy-négy csapat jut tovább a negyeddöntőbe, ahol oda-visszavágós párharcokban találkoznak az együttesek, a győztesek pedig bejutnak a május 12-13-án Budapesten rendezendő négyes döntőbe.