A legmagasabb szint

2018. május 16., szerda 18:41 | 6 hónapja 27 napja 16 órája 36 perce
Átvette az EHF-mesteredző diplomáját női kézilabdacsapatunk vezetőedzője, Elek Gábor, valamint segítője, Kovács Attila.
A legmagasabb szint

Még februárban számoltunk be arról, hogy Elek Gábor és Kovács Attila, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezető-, valamint másodedzője sikeres vizsgát tett a Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőképző Központja által szervezett EHF-mesteredző tanfolyamán. Az akkor megszerzett legmagasabb kézilabdaedzői oklevelet most vették át trénereink.

„Örülök neki, hogy megvan, ennél magasabb szintű licenc jelenleg nincs, és úgy hírlik, néhány éven belül csak ilyen képesítéssel rendelkező edzők dolgozhatnak a világversenyeken induló válogatottakkal, valamint a Bajnokok Ligájában szereplő kluboknál – magyarázta Elek Gábor, aki saját csapatáról írta a szakdolgozatát. – Összességében kifejezetten hasznos és érdekes év volt, az egy éven át havonta egy napos tanfolyamon jó néhány olyan információt és impulzust kaptam, amelyet be tudok építeni a munkámba. A legújabb kutatásokkal és azok eredményeivel is találkozhattunk, ezek pedig nekem is rendkívül hasznosak, ráadásul nagyon értékes előadásokat hallgathattunk meg, számomra kiemelkedő volt például dr. Balogh László sportpszichológus prezentációja. A szakdolgozatomat egyébként a Ferencváros női kézilabdacsapatának a bajnokság első felében mutatott védekezéséről írtam – ez két ok miatt is jó választásnak bizonyult: egyrészt hasznos volt elemezni a csapatom teljesítményét, másrészt megfelelő adatbázisom volt hozzá már indulásnál, ezért nem kellett hosszas kutatómunkát végeznem hozzá a szezon során.”


A szerdai eseményen Kovács Péter, az EHF Módszertani Bizottságának oktatásért felelős tagja (a fotón balról jobbra), Prof. Dr. H.c. Mocsai Lajos, az MKSZ tiszteletbeli elnöke, a Testnevelési Egyetem rektora, Dr. Kersch Ferenc, az MKSZ főtitkár-helyettese, valamint Dr. Marczinka Zoltán, a NEK igazgatója adta át az bizonyítványokat.

Fotó: MKSZ