A legnehezebb hét

2018. november 2., péntek 17:03 | 2 hónapja 13 napja 20 órája 48 perce
Az ősz legnehezebb hete következik – hét nap alatt a Bietigheimmel, a Siófokkal és a CSM Bucuresti-tel is megmérkőzik női kézilabdacsapatunk.
A legnehezebb hét

Azt komolyabb gondolkodás nélkül kijelenthetjük, hogy a 2018/2019-es szezon őszi felének legnehezebb hete előtt áll a Ferencváros női kézilabdacsapata, de talán a >>legfontosabb<< jelző sem túlzás – hét nap alatt a Bietigheimmel, a Siófokkal és a CSM Bucuresti-tel is összecsapnak lányaink. Mindezt úgy, hogy az energiát az elmúlt hetekben – ahogy Elek Gábor fogalmazott – grammban mérjük. Noha picit előre is muszáj tekinteni, mi most maradjunk még a soron következő feladatnál, a német ezüstérmes elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésnél.

„Arról nem igazán beszélhetünk, hogy még további tartalékokat tudunk előhúzni, mert eléggé kevesen vagyunk, és szerintem mindenki a maximumot adta ki magából az előző mérkőzéseken – mondta Faluvégi Dorottya. – A Bietigheim ellen inkább a taktikai fegyelmezettséggel győzhetünk, illetve azzal, hogy jobban akarjuk a sikert.”

Az sem kétséges, hogy a hazai pálya nálunk igazán előnyt jelent, még akkor is, ha a BL-ben most Érdet hívjuk hazai pályának, hiszen a jó kétezer Fradi-drukker elképesztő támaszt tud nyújtani a csapatnak. Ha már itt tartunk – a vasárnapi meccsre pénteken délutáni állás szerint csupán mintegy hetven darab ülőhely maradt szabadon, a kapu mögötti álló szektor is megtelt. Itt hívjuk fel szurkolóink figyelmét, hogy az esetleges visszaélések elkerülése végett a beléptetésnél vonalkód leolvasó rendszert fogunk használni, ezért kérjük, hogy érkezzenek időben, hiszen a csarnokba való bejutás hosszabb időt vehet igénybe.

Szóval a hazai pálya segíthet, és az is, hogy a Vipers utolsó másodperces legyőzésével, a Bietigheim elleni idegenbeli sikerrel, illetve a Vác kiütésével komoly lelki többletet halmozott fel együttesünk.

„A második fordulós mérkőzések mindig speciálisak, mert a csapatok alaposan kivesézhetik egymást, saját tapasztalatukból is építkezhetnek. Elmondhatjuk, például, hogy most már ismerjük a Bietigheim játékát, de ugyanez fordítva is igaz. Várom a mérkőzést és bízom benne, hogy hazai pályán felőröljük őket” - zárta mondandóját Faluvégi Dorottya.

A magunk részéről annyit még hozzáteszünk: ha sikerül győznünk vasárnap kora délután, illetve a Bucuresti saját pályáján érvényesíti a papírformát a Vipers ellen, akkor bebiztosítjuk a továbbjutásunkat, ellenkező esetben viszont nehéz helyzetbe kerülnénk.Nos, kijelenthetjük, az első akadályt már sikerrel vették lányaink, a Bietigheim ellen ugyanis 33-30-ra győztünk az Érd Arénában. A mérkőzés beszámolója ITT olvasható el, míg a főszereplők nyilatkozatai ITT tekinthetőek meg!