A matek kizárva

2017. március 11., szombat 0:18 | 1 éve 3 hónapja 10 napja 9 órája 54 perce
A csoportelsőségért lép pályára szombaton 15 órakor az FTC-Rail Cargo Hungaria, de extrém esetben akár két helyet is visszacsúszhat.
A matek kizárva

Sosem volt még ilyen helyzetben a Ferencváros női kézilabdacsapata: amennyiben megnyeri utolsó mérkőzését a Bajnokok Ligája középdöntőjében, úgy csoportelsőként zár olyan gigaklubokat megelőzve, mint a Vardar Szkopje és a Buducsnoszt Podgorica. Ugyanakkor, akár még harmadik is lehet a Fradi, ha minden rosszul alakul – különös szituáció, a második csoportkör előtt a csapat a harmadik helyet tűzte ki maga elé célként, most pedig végtelenül csalódottak lennénk, ha valóban nem sikerülne az első kettőben maradni.

„Nem tartom valószínűnek, hogy a Buducsnoszt tud még egyszer olyan gyengén kézilabdázni, mint ahogy tette azt akkor, amikor a Moracsában vertük meg végül is simán – mondta Elek Gábor. – Nem szabad, hogy bárkit is megtévesszen az a győzelem, mert ez a Podgorica azért továbbra is a világ egyik legjobb csapata, és szerintem övé a legjobb átlövő párosa (a Katarina Bulatovics és Critsina Neagu alkotta kettős – a szerk.). Azt előre leszögezem, hogy nem matekozunk azon, hogy kivel lenne jó játszani a negyeddöntőben, mi mindenáron győzni szeretnénk a szurkolóink előtt, aztán majd meglátjuk, mire lesz elég ez az akarat. Most azt mondom, ha netán a második hely jutna, akkor sem lehetnénk elégedetlenek, annál lejjebb viszont nem kellene csúszni.”

Ez utóbbi akkor fordulna elő, ha a montenegróiak kilenc góllal, vagy nyolc góllal, de legalább harmincnégyet dobva vernék a Fradit a Népligetben, miközben a Vardar nem kap ki otthonában a Thüringertől. Ha nem kapunk ki az imént említett mértékben, akkor biztos, hogy az első kettőben maradunk, elsők pedig akkor lehetünk, ha a Vardar nem szerez több pontot a Thüringer ellen, mint mi a Buducsnoszttal szemben.

Bajnokok Ligája-középdöntő, 6. forduló

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA – BUDUCSNOSZT PODGORICA
Helyszín:
Elek Gyula Aréna
Időpont: 2017. március 11. 15 óra
Játékvezetők: Kursad Erdogan és Ibrahim Özdeniz (törökök)
Jegy: MINDEN JEGY ELKELT!
TV: Sport 1