A nyári program

2018. június 20., szerda 10:49 | 7 hónapja 27 napja -1 órája 25 perce
Csak július 16-án kezdi a közös felkészülést női kézilabdacsapatunk, de igazi leállás valójában nincs is.
A nyári program

A Ferencváros női kézilabdacsapata május 23-án játszotta az előző idény utolsó bajnoki mérkőzését, de a pihenő ezt követően még nem kezdődhetett el, hiszen a válogatott játékosaink Európa-bajnoki selejtezőn Koszovó, majd Fehéroroszország ellen is pályára léptek még, sőt, a junior válogatottak szinte rögtön ezt követően csatlakoztak a július 1-jén kezdődő korosztályos világbajnokságra készülő kerethez (Háfra Noémi kapott mentességet és pihenőt). A nyár épp fiataljaink számára lesz a legnehezebb, elvégre Háfra Noémi, Faluvégi Dorottya és Márton Gréta minimális, egy-egy hetes szünettel csinálja végig ezeket a hónapokat, pontosabban egymás után a két idényt.

A többiek június 3-tól július 16-ig hat héten át töltődhetnek – legalábbis közös edzés addig nem lesz. Elek Gábor vezetőedző ezzel kapcsolatban annyi kulisszatitkot elárult, hogy a korábbi években jól bevált gyakorlat szerint kicsit később kezdik a közös felkészülést, ugyanakkor igazi leállás valójában nincs is, hiszen az előre megkapott, személyre szabott edzésterveket önállóan mindenkinek el kell végeznie, ebben pedig már az első héttől kezdve is szerepel feladat. Ezek elvégzéséről a közösségi médiában, a játékosok, valamint a női kézilabdacsapat (
ftc_kezilabda) instagram oldalán szurkolóink rendre láthatnak fotókat, illetve videókat.

A július 16-i rajton – amennyiben a tornán végig versenyben marad a válogatottunk – a junior világbajnokságon résztvevő játékosaink nem lesznek jelen, ők egy héttel később csatlakoznak, hacsak nem kapnak meghívót a felnőtt keretbe, hiszen július 23-tól Kim Rasmussen tart edzéseket.
Az első gyakorló mérkőzést a tervek szerint július 31-én, az MTK (helyszín és időpont még nem ismert) ellen vívja együttesünk, majd játszik az Érddel (augusztus 3.), a francia Besanconnal (augusztus 8. 17 óra, Elek Gyula Aréna) és a Mosonmagyaróvárral (augusztus 14. 18 óra, Mosonmagyaróvár) is, illetve részt vesz kettő nemzetközi tornán. Augusztus 10-11-én Debrecenben (résztvevők: GVM Europe-Vác, Nagybánya, DVSC, FTC-Rail Cargo Hungaria) szerepel a csapat, míg augusztus 17-18-án lesz a már hagyománnyá vált Elek Gyula-Rail Cargo Hungaria Nemzetközi Kézilabda Kupa, amelyen ezúttal a Bietigheim, a Lublin és az MTK lesz a Fradin ellenfele.

A 2018/2019-es bajnoki idény menetrendjét július 10-én sorsolják, a szezon pedig várhatóan szeptember második hétvégéjén indul.