A példa adott

2017. szeptember 5., kedd 17:16 | 8 hónapja 16 napja 18 órája 40 perce
A szezon előtti utolsó hétvégét pihenéssel tölthette női kézilabdacsapatunk, de hétfőn és kedden ismét komoly terhelést kaptak a játékosok.
A példa adott

Szombaton 15 órakor női kézilabdacsapatunk számára is megkezdődik a 2017/2018-as idény, ennek apropóján pedig a lányok szabad hétvégét kaptak, mielőtt nekiugrottak volna a felkészülés utolsó hetének.

„Jól jött a hosszú hétvége, hiszen kemény volt a nyár, Csibének (Faluvégi Dorottyának – a szerk) és nekem az alapozás mellett még a junior Európa-bajnokságról is maradt kipihenni valónk, de most újult erővel vágunk bele a szezonba – magyarázta Márton Gréta, aki az MTK-nál töltött féléves kölcsön után a kontinenstorna után már újra a Ferencváros első keretéhez csatlakozott. – Az Eb után Gábor azt mondta, ha úgy látja, hogy pihennünk kellene, akkor nagyon szívesen elenged minket egy-egy edzésről, de erre végül nem volt szükség. Igaz, én azért olykor éreztem hullámvölgyet a mentális fáradtság miatt, a teljesítményem sem volt mindig olyan, mint szerettem volna, de ez ebben az időszakban még nem akkora baj.”

A még mindig csak tizennyolc esztendős balszélsőnk a Fradiban nevelkedett, s bár az előző idényt is a felnőtt keret tagjaként kezdte, akkor még Schatzl Nadine mellett Szarka Adrienn is előtte volt a sorban, ezért jobbára az utánpótlásban, illetve az NB I/B-ben vitézkedő második együttesünkben jutott neki hely, mígnem februárban kölcsön vette őt az MTK. Golovin Vlagyimir irányította kék-fehér gárdában Gréti felvette az NB I ritmusát, s ennek köszönhetően most Schatzl váltótársaként kezdi meg az új idényt.

„Az elmúlt fél évben kellőképpen átértékeltem a helyzetemet, hiszen eddig a kézilabda egy kicsit az iskola mögé szorult a rangsorban, most viszont már hivatásként tekintek a kézilabdára, egyértelműen az első helyre került, miközben, persze, a sulit sem szeretném elhanyagolni. Bízom benne, hogy nemcsak erre volt jó az utóbbi időszak, hanem eközben jobb játékossá is váltam. Ugyanakkor azt nem tudom, talán nem is lehet megszokni, hogy gyakorlatilag azokkal játszom most egy csapatban, akiken felnőttem, akik a példaképeim voltak, és ez hihetetlen érzés számomra. Látni nap, mint nap, hogy mit csinálnak, mennyit dolgoznak a sikerért – rengeteget tudok tanulni tőlük, szeretnék én is ilyen szintre eljutni. Abban biztos vagyok, hogy bőven kell még ahhoz idő, hogy igazán megszokjam az NB I-es közeget, de Csibe példája itt van előttem, nagyjából olyan szerepem lesz, mint neki volt tavaly. Most még van bennem egy kis félsz, de remélem, hogy hamar elmúlik, mert az biztos, hogy szeretnék élni az adódó lehetőségekkel!”

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
1.forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – Alba Fehérvár KC
Helyszín:
Elek Gyula Aréna
Időpont: 2017. szeptember 9. 15 óra
Játékvezető: Bacs József és Bóna Szabolcs
Jegyár: 1500-2000
Jegyeket személyesen az Elek Gyula Aréna jegypénztárában szombaton 13 órától lehet megvásárolni.
Online közvetítés lesz a Fradi Média Yotutube csatornáján!