A Vác a következő feladat

2018. január 19., péntek 15:33 | 1 éve 29 napja 15 órája 58 perce
Nem lesz könnyű dolga női kézilabdacsapatunknak a következő fordulóban, hiszen az egy hét alatt az Érdet és a Kisvárdát is legyőző Vác vendége lesz.
A Vác a következő feladat

A sorsolás szeszélyének köszönhetően 2016 novembere óta nem játszott bajnoki mérkőzést a Ferencváros női kézilabdacsapata Vácott (a fiúk igen, december 20-án 28-26-ra nyertek!), de aligha csak ennek köszönhető a szombati meccs körüli felfokozott hangulat. Sokkal inkább betudható ez annak, hogy a Vác egy hete váratlanul simán győzte le a szezon előtt nagy terveket szövögető Érdet (27-24), illetve annak, hogy a környéken nagyon sokan kíváncsiak a Fradira.

Az Érd veresége egyébiránt számunkra is tanulságos lehet – és bízunk benne, hogy okos „ember” módjára más hibájából tanulunk –, főképp úgy, hogy tudjuk, az elmúlt hetekben majd minden ellenfelünknek adtunk 10-15 perc lehetőséget a felzárkózásra és/vagy fordításra. A váciak egyébként lendületből szerdán a Kisvárdát is legyőzték a Magyar Kupában (28-31), igaz, ez amennyi önbizalmat adhat, pontosan annyi frissességet vehet is el ellenfelünktől, elvégre hosszú utazáson és éles meccsen van túl, míg a mi szerdai összecsapásunkon Elek Gábor már szombatra gondolva oszthatta be a játékperceket.

December 20-án egyébként női csapatunk is játszott a Váccal, csakhogy edzőmérkőzést, és abból nem is érdemes messzemenő következtetéseket levonni, láthatóan mindkét fél kizárólag edzésnek fogta fel a hatvan percet, csak a rend kedvéért írjuk, 35-29-re nyertünk. Különlegességet ad még a mérkőzésnek hazai oldalon Szamoránsky Piroska, illetve Suba Sára játéka, előbbi két részletben kilenc évet húzott le a Népligetben, utóbbi pedig 2015 óta az FTC kapusa, ezt az idényt tölti kölcsönben Vácott. Nálunk Bíró Blankának jelent extrát a Vác-Fradi, hiszen ő nyolc évet töltött a klubnál, ott nevelkedett és vált élvonalbeli kapussá.

„Valószínűleg ez nekem sokáig különleges mérkőzés lesz, elvégre nagyon sok emlék fűz oda – mondta Bíró Blanka ezzel kapcsolatban. – Sok barátom van ott, többen jelezték is, hogy jönnek, megnéznek, de ettől még én nagyon szeretném megismételni azt a teljesítményemet, amit legutóbb tudtam hozni Vácott. Győznünk kell, de ez nem lesz könnyű, szerintem még a szerdán mutatott védekezésnél is jobbat kell nyújtanunk.”

A mérkőzésre, a hazai klub tájékoztatása szerint, kizárólag akkor lehet a helyszínen belépőt vásárolni, ha valaki 14 óráig nem veszi át a héten lefoglalt jegyét.


K&H női kézilabda liga, 13. forduló
GVM Europe-Vác – FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín:
Vác, Városi Sportcsarnok
Időpont: 2018. január 20. 15 óra
Játékvezető: Horváth Péter és Marton Balázs
TV: M4 Sport
MINDEN JEGY ELKELT