Alakul az újabb vb-siker

2018. augusztus 17., péntek 0:33 | 4 hónapja 30 napja 12 órája 42 perce
A junior válogatott vb-aranya után az ifik is menetelnek a világbajnokságon - Bánfai Kírával és Tóth Nikolettel már a négy között járnak.
Alakul az újabb vb-siker

Megélénkült valamelyest hazánkban a kézilabda világa a női junior válogatott világbajnoki címétől, most pedig figyelő szemeinket Lengyelországra fordíthatjuk. Hiszen, miközben a klubok itthon gőzerővel készülnek a szeptember első hétvégéjén startoló új szezonra, addig az ifjúsági (U18-as) női válogatott a világbajnokságon vesz részt.

Mármint, nemcsak, hogy részt vesz, hanem egyelőre ellenállhatatlanul menetel! Keretében két ferencvárosi kötődést találhatunk: noha Bánfai Kíra és Tóth Nikolett egyaránt az MTK-nál tölti a 2018/2019-es idényt, mindketten az FTC neveltjei, és vélhetően még lesz is számukra visszaút.

Szóval, a menetelés!

A huszonnégy csapatos tornán a résztvevőket négy hatos csoportba osztották. A mieink pedig meg is nyerték mind az öt csoportmeccset. Svédországot 29-24-re, Chilét 42-13-ra, Horvátországot 27-21-re, Egyiptomot 36-24-re, míg Dániát 28-25-re verték lányaink. A csoportelsőségnek köszönhetően a magyar válogatott a csoportjában negyedik helyen végző Ausztriát kapta a nyolcaddöntőben. A papírforma érvényesült, 36-22-re nyertünk, s így érkeztünk el a negyeddöntőig.

Az ellenfél a legjobb tizenhat között a norvégokat felülmúló (20-18) Spanyolország volt, amely a csoportban harmadik helyen zárt, de mindössze egyetlen góllal, 32-31-re kapott ki a csoportelső Dél-Koreától. A spanyolok ellen viszonylag szorosan alakult az első félidő, a szünetben "csak" 14-11-re vezettek a mieink, a második játékrész azonban igazi parádét hozott! 19-9-re hoztuk ezt a harminc percet és összességében simán, 33-20-ra győztünk!

A spanyol-veréshez Bánfai Kíra hét, míg Tóth Nikolett kettő góllal járult hozzá, előbbi még a meccs legjobbja címet is kiérdemelte!

Folytatás a legjobb négy között szombaton 17:30-tól a szintén száz százalékos, a negyeddöntőben a németeket 30-29-re felülmúló Dél-Korea ellen. Alighanem az eddigi legnehezebb feladat lesz. A másik elődöntőben Svédország-Oroszország összecsapást rendeznek.