Az első hely a tét

2017. november 14., kedd 14:08 | 1 éve 1 hónapja 4 napja 18 órája 20 perce
Tavaly egy gólos vereséget szenvedtünk Érden, vagyis van még elszámolni valónk legnagyobb üldözőnkkel szemben.
Az első hely a tét

Ha győzünk Érden, a karácsonyt a tabella élén töltjük – csakhogy Érden nyerni azért közel sem olyan egyszerű.

S, hogy miért?
Egyrészt női kézilabdacsapatunk október 6-án kezdett hihetetlenül kemény sorozatba, az elmúlt öt hét alatt az érdi lesz a kilencedik mérkőzése (s vasárnap még a tizedik, Larvikban…), ráadásul ezek közül mindössze egy, az MTK ellenit tekinthettük „könnyebben” letudhatónak. Nem elhanyagolható tényező az sem, hogy következő ellenfelünk évek óta építgeti a csapatát, mígnem mostanra olyan keretet állított össze, amellyel minden eddiginél nagyobb esélye lett rá, hogy odaérjen az első kettő hely valamelyikére. A Fradi a bajnokságban egyelőre hibátlan mérleggel áll, miközben a jelenleg listavezető Érd (kettővel többet játszott már) pontokat veszített az általunk legyőzött Győrtől, mindenki mást azonban magabiztosan vert.

„Nagyon nehéz időszak vége felé vagyunk, borzasztó sok a feladat, ráadásul az Érd-Fradi az ország egyik legnagyobb rangadójává nőtte ki magát – mondta Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője. – Jó formában van az Érd, és amúgy is jó csapat, vagyis húzós meccs lesz, de nyerni szeretnénk. Látom a csapatunkon, hogy fáradunk, sérülések is nehezítik a helyzetünket, így az a kérdés, hogy a mögöttünk hagyott meccsek tapasztalatát, vagy a fáradtságát hozzuk-e jobban magunkkal.”

Az elmúlt időszakban az Érd ellen hazai pályán rendre magabiztosan győztünk, ám idegenben nagyon kellett küzdeni, 2016-ban például mindkét érdi összecsapásunkon egy gól döntött csupán – egyszer ide, egyszer meg oda –, míg idén ez lesz az első ottani meccs.

„Ha valakinek van esélye rá, hogy minket megverjen, akkor az az Érd, mert rendkívül erős a játékosállománya – vette át a szót Szekeres Klára. – Annak ellenére, hogy nem volt mindig pontos a játékunk a szezonban, egyelőre nagyon jó idényt futunk, igaz, ezen gyorsan lehet rontani, szóval oda kell figyelnünk. Klivinyi Kinga kulcsszereplő lehet, őt mindenképp meg kell állítanunk, rajta kívül még a gyors indításokra és a kapusaikra kell külön figyelmet fordítani.”

A vendég szektorba kapott 179 darab belépő néhány óra alatt elfogyott, vagyis a helyszínen már nem lesz jegyértékesítés.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
8. forduló

Érd - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín:
Érd Aréna
Időpont: 2017. november 15. (szerda) 17 óra
Játékvezető: Herczeg Péter és Südi Péter
TV: M4 Sport