Az utolsó ötös

2017. május 4., csütörtök 18:39 | 11 hónapja 21 napja 5 órája 28 perce
Május – és egyben a szezon – végéig öt bajnokit játszik még az FTC-Rail Cargo Hungaria, pénteken ezek közül a legnehezebbnek ígérkező következik.
Az utolsó ötös

A 2016/2017-es idény utolsó hónapjára fordult a Ferencváros női kézilabdacsapata: a K&H női kézilabda liga 23. játéknapja következik pénteken kora este, amikor az FTC-Rail Cargo Hungaria a Dunaújvárosi Kohász KA vendégeként lép pályára.

Együttesünk az előző hétvégén a Kisvárda otthonában győzött 30-26-ra, s mivel a harmadik helyen minket üldöző Érd 34-23-as vereséget szenvedett a Győrtől, nagyon közel kerültünk ahhoz, hogy matematikailag is biztossá váljon az ezüstérem, ezzel együtt pedig a Bajnokok Ligája-indulás. Ehhez a hátralévő öt fordulóban elegendő négy pontot begyűjtenünk, de aligha kérdéses, hogy a játékosok csak a tízzel lennének elégedettek.

„Természetes, hogy a Bajnokok Ligája-kiesés után más a ritmus, kevesebb a meccs, de az egyértelmű, hogy az összes hátralévő bajnokit szeretnénk megnyerni, ezért pedig teljes erőbedobással dolgozunk az edzéseken – mondta Hornyák Dóra, aki tavasszal hosszú időn át bajlódott a hátfájdalmával, de mostanra már csak elővigyázatosságból végez plusz munkát. – Szerencsére már nem érzek fájdalmat semmilyen mozdulat után, de a gyógytornát nem hagyom abba, hetente kétszer-háromszor csinálom, hogy ne legyen gondom később sem. A pénteki bajnokira visszatérve, szerintem az utolsó öt meccs közül most jön a legnehezebb, hiszen a Dunaújváros a negyedik helyen áll, kiváló válogatott kézilabdázói vannak, és az idén ellenük megvívott mindkét összecsapáson csupán négy góllal győztünk. A héten elsősorban a saját hibáink kijavításán dolgoztunk, elemeztük, hogy a Magyar Kupa-elődöntőn látottakhoz képest hol javulhatunk. Ha betartjuk a megbeszélteket, akkor nem lehet gond a két pont megszerzésével, de koncentrálnunk kell, mert a DKKA nagyon jó produkcióra képes.”

K&H női kézilabda liga (NB I), 23. forduló

Dunaújvárosi Kohász KA - FTC-Rail Cargo Hungaria
Időpont:
2017. május 5. 17:15 óra
Helyszín: Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Oláh Viktor és Bonifert Ferenc
Jegyek csak a helyszínen kaphatóak.
TV: M4 Sport