Belaktuk a Polyvalentát

2018. október 4., csütörtök 19:49 | 4 hónapja 11 napja 1 órája 55 perce
Biztatóan mozgott női kézilabdacsapatunk Bukarestben: Kovacsics Anikót fékezni kellett, Klivinyi Kinga pedig fejjel (is) villogott - edzésriport.
Belaktuk a Polyvalentát

Noha jelentős dugó volt Bukarest csomópontjain, és a késő őszi nyárban csak lépésben tudott haladni a Ferencvárost szállító busz, így is jó negyed órával korábban érkezett női kézilabdacsapatunk a Polyvalenta sportcsarnokhoz. A mieinket, s leginkább Elek Gábort váró román televíziós stáb ennek ellenére már tűkön ült a jó előre bekészített kérdéseivel, jelezte is, amint beférünk a csarnokba, rögzítenék a válaszokat. A korai érkezés miatt a CSM játékosaival is összefutottak a mieink – a románok montenegrói szélsője, Jovanka Radicsevics nem is mulasztotta el, hogy öleléssel köszöntse régi győri csapattársait, Kovacsics Anikót és Schatzl Nadine-t, akikkel ráadásul a múlt heti montenegrói-magyar közös válogatott összetartáson is gyakorta találkozott.

Aztán, amíg az interjú elkészült, a csapatunk már mocorgott a háttérben, hogy minél előbb elkezdhesse a bemelegítő fejelős játékát, amelyben Klivinyi Kinga parádézott néhány perccel később. Azt tudtuk, hogy Kingi lába életveszély, meg azt is, hogy a keze is az lesz hamarosan, de a fejjátékáról csak most győződhettünk meg igazán. Nem sokkal később szerencsére a kézilabda játékban is biztatóan mozgott, Kovacsics Anikó ugyanakkor száguldozott, kapta is a dicséretet a kispadról: „Lassíts, Misi, maradjon holnapra is…”

A támadások sebessége, illetve az edzés ritmusa kitűnő volt, a védekezés ugyanakkor nem szuperált, persze, ez a kettő valahol összefüggés is: a nagyon jó támadójátékkal szemben általában gyengének tűnik az átlagos védekezés is. Komplex edzés volt, jószerével minden létező variációt és várható figurát végig vett a társaság, s mivel „tisztességesen” működött minden, a hangulat egyre inkább felszabadulttá vált, de ezzel együtt a koncentráció megmaradt.

„Na, támadók, van bennetek annyi, hogy 0-3-ról nyerjetek egy tizes meccset?” – vetette oda Háfra Noémiéknek Elek Gábor, s persze több se kellett a játékosoknak, Nerea Pena egyből javasolta, hogy 0-4-ről menjen és csak nyolcig, vagy akár csak ötig, de akkor is megnyerik… Utóbbira a tréner annyit kommentált, hogy „akkor gyalog megyek a hotelig”, de végül a fogadás meghiúsult, miután a védelem közepén álló Hornyák Dóra jelezte, kész segíteni a támadóknak, ha cserébe gyalogolni látja az edzőjét. A lényeg, hogy valóban rendben volt a hangulat, és végül három gólos hátrányból is a támadók nyerték a játékot, amelyben a védőknek akkor járt pont, ha nem kaptak gólt.

Ezzel ért véget az edzés – illetve a reménnyel, hogy pénteken is hasonló formát hoznak a lányaink. Akkor ugyanis képesek lehetünk szoros mérkőzést játszani a CSM Bucurestivel.

CSM Bucuresti - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín:
Polyvalenta Hall
Időpont: 2018. október 5. 18:30 óra (magyar idő szerint 17:30)
Játékvezetők: Peter Brunovsky és Vladimir Canda (szlovákok)
Jegyár: 50 Lei/db (~ 11 Euro)