Belefért a holtpont

2018. július 11., szerda 18:50 | 7 hónapja 9 napja 12 órája 5 perce
Ránk ijesztett a három fradistával felálló magyar női junior kézilabda-válogatott, a szünetben még háromgólos hátrányban volt, de végül győzött és a négybe jutott a hazai rendezésű világbajnokságon.
Belefért a holtpont

A legjobb négy közé jutás volt a tét a három fradistával, Faluvégi Dorottyával, Háfra Noémivel és Márton Grétával felálló magyar női junior kézilabda-válogatottnak szerda délután a hazai rendezésű világbajnokságon. A románok elleni összecsapás nagyjából a terveink szerint indult, noha 2-1-nél még ellenfelünknél volt az előny, utána folyamatosan mi vezettünk - a félidő közepén már négy góllal.

Aztán 12-10-nél jött a rövidzárlat: kettős emberhátrányba kerültünk, szétesett a játékunk és egyhuzamban öt gólt kaptunk. A mínusz három egészen a szünetig megmaradt, illetve úgy is fogalmazhatunk, hogy a szünetig maradt meg (14-17). A fordulás után ugyanis ritmust váltottak a mieink, négy perc alatt egy 4-0-s rohammal kezdtünk, visszavettük a vezetést,és innen már csak kétszer tudott egyenlíteni Románia. Háfra Noémiék szépen lassan növelték az előnyt, hogy az utolsó percben már vastaps közepette vehessék nyugodt szívvel tudomásul, hogy a zárszó, az utolsó gól a románoké. 31-26-ra győztünk, és a világbajnokság legjobb négy csapata közé jutottunk.

NŐI JUNIOR KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, DEBRECEN
MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 31–26 (14–17)
Debrecen, Főnix Csarnok, 4000 néző. Vezette
: Sosa, Lemes (uruguayiak)
MAGYARORSZÁG: Suba – FALUVÉGI 5, Klujber 3 (2), PÁSZTOR N. 6, Lakatos R. 1, HÁFRA N. 6, MÁRTON 6. Csere: BINÓ (kapus), Kuti, Kácsor 2, Tóvizi 1, SZABÓ K. 1 Edző: Golovin Vlagyimir.
ROMÁNIA: I. Kelemen – Badea 3, Popa, R. PETRUS 7, Popescu 2, TIRCA 7 (4), Mihart. Csere: Hosu (kapus), Marin, TECAR 7, Stinga, Banciu, Severin. Edző: Gheorghe Tadici
Kiállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 5/4.
MESTERMÉRLEG
Golovin Vlagyimir: Nagyon kemény mérkőzés volt. A vébé előtt a lányok mondogatták, hogy éremért jöttek, ezen a meccsen ez talán teher volt számukra, s ez ki is jött az első félidőben, biztosan eszükbe jutott, mi van, ha nem sikerül. A szünetben azt beszéltük, hogy ha akarjuk az érmet, felejtsük el, ami eddig történt. Amikor sikerült átvenni a vezetést lélektani előnybe kerültünk, bár a hajráig nagyon szoros volt a meccs. Nem játszottunk szépen, de eredményesek voltunk, s ezúttal ez volt a legfontosabb.