Bíró a sztárok között

2017. május 5., péntek 15:30 | 1 éve 1 hónapja 15 napja 18 órája 40 perce
Női kézilabdacsapatunk kapusa boldogan nyilatkozott honlapunknak, miután értesült arról, hogy a szezon legjobbjai közé választották.
Bíró a sztárok között

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a szurkolókat, a média képviselőit, illetve öt edző – norvég női válogatott szövetségi kapitánya, Thorir Hergeirsson, az orosz nemzeti együttes szakvezetője, Jevgenyij Trefilov, a holland női szövetségi kapitány, Helle Thomsen, a magyar női szövetségi kapitány, a BL-győztes CSM Bucuresti korábbi vezetőedzője, Kim Rasmussen, és Marta Bon, a szlovén női válogatott korábbi trénere – alkotott zsűrit kért fel a 2016/2017-es női Bajnokok Ligája idény All Star-csapat megszavazására.

A voksoláson huszonötezer szurkoló és hétszáz újságíró vett részt, végül pedig a három csoport egyharmad-egyharmad arányban számított bele az összesített eredménybe.

A legjobbak közé a magyar klubcsapatok közül a Győri Audi ETO négy külföldi játékosa és edzője, valamint az FTC-Rail Cargo Hungaria magyar válogatott kapusa, Bíró Blanka is bekerült!

„Nem igazán követtem az eseményeket, csak a barátaimtól tudtam a szavazásról, ők mondogatták, hogy szavaztak rám, így komoly meglepetésként ért, hogy bekerültem az All-Star csapatba – magyarázta boldogan Bíró Blanka, a Ferencváros 22 esztendős kézilabdázója, akit élete első Bajnokok Ligája-idényében rögtön a mezőny legjobb fiatal játékosának választottak. – Nagyon örülök ennek, önbizalmat ad az elismerés, úgy érzem, az elvégzett munkát díjazták ezzel. Volt, aki azt mondogatta, hogy akár a legjobb kapus is lehettem volna, de ezzel nem értek egyet, mert bár összességében valóban jól ment a védés, akadtak gyengébb meccseim is. Igyekszem úgy teljesíteni, hogy innentől kezdve ez a szint legyen az alap, de tudom, tudjuk, hogy miben kell még fejlődnöm – ezen dolgozunk a jövőben.”

A NŐI KÉZILABDA BL ÁLOMCSAPATA (2016–2017)
Kapus:
Kari Aalvik Grimsbö (norvég, Győri Audi ETO KC)
Jobbszélső: Carmen Martín (spanyol, CSM Bucuresti)
Jobbátlövő: Nora Mörk (norvég, Győri Audi ETO KC)
Irányító: Nycke Groot (holland, Győri Audi ETO KC)
Beálló: Marit Malm Frafjord (norvég, Larvik)
Balátlövő: Cristina Neagu (román, Buducsnoszt Podgorica)
Balszélső: Camilla Herrem (norvég, Vardar Szkopje)

Védő: Eduarda Amorim (brazil, Győri Audi ETO KC)
Fiatal játékos: BÍRÓ BLANKA (magyar, FTC-Rail Cargo Hungaria)
Edző: Ambros Martín (spanyol, Győri Audi ETO KC).