Csak kicsi meglepetés

2017. június 14., szerda 22:10 | 11 hónapja 7 napja 13 órája 20 perce
Idegenben már nem tudtuk megverni Szlovákiát, igaz, a továbbjutáshoz nem is kellett – Magyarország ott lesz a decemberi világbajnokságon.
Csak kicsi meglepetés

Jelentős, kilencgólos előnyt harcolt ki magának a hat Fradi-játékost a keretében tudó magyar női kézilabda-válogatott a Szlovákia elleni világbajnoki selejtező odavágóján, így a szerda esti, pozsonyi visszavágón a továbbjutás már nem foroghatott veszélyben. Nem is forgott, pedig együttesünk nem tündökölt – lehetett volna könnyedén, felszabadultan kézilabdázni, de inkább a szezon végi fásultság tükröződött a játéktérről, a hazaiak pedig mindenáron szerették volna megörvendeztetni a „tétnélküli” meccshez képest szép számmal megjelenő közönséget.
Kim Rasmussen szövetségi kapitány egyébként nem tartalékolt, ugyanazt a kezdőt küldte pályára, mint szombaton Debrecenben, vagyis az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosai közül ezúttal is a kezdő tagja volt Bíró Blanka, Kovacsics Anikó, Schatzl Nadine, Szekeres Klára és Szöllősi-Zácsik Szandra is.

Félidőben egy góllal vezettünk, pedig korábban volt már három is az előny, a második félidő pedig az elsőhöz hasonlóan alakult. Elléptünk az ellenféltől, amely aztán visszazárkózott, sőt, egyszer-egyszer a vezetést is átvette, aztán ismét a mieink rázták meg magukat. A 42. percben aztán a szívéhez kaphatott minden ferencvárosi szimpatizáns, amikor Schatzl Nadine lépett rá felugrás közben a védője lábára, hogy aztán fájdalmas arccal essen a földre. Rövid ápolás után a saját lábán hagyta el a játékteret, ebből kiindulva remélhetjük, hogy nincs súlyosabb probléma.
A hajrához érve úgy tűnt, a társak nélküle is behúzzák a meccset, hiszen négy perccel a vége előtt három gólos volt a fór, a szlovákok azonban mégis visszakapaszkodtak, és az utolsó másodpercben (kihasználva a válogatottunk sorozatos hibáit) kiegyenlített. Nagy jelentősége nincs az eredménynek, de intő jelnek mindenképp megfelelő: a közepes teljesítmény még a nálunk gyengébb ellenfelekkel szemben sem biztos hogy elég.

NŐI KÉZILABDA, VB-SELEJTEZŐ
VISSZAVÁGÓ
SZLOVÁKIA–MAGYARORSZÁG 24–24 (10–11)
Pozsony, 7000 néző. Vezette: Pandzic, Satordzija (bosnyákok)
SZLOVÁKIA:
Gubíková – Jakubisová 5 (2), Olsovská, Kucherová 1 (1), Minarciková 2, Skolková 6, Holesová.
Csere: Medvedová (kapus), Szarková 1, Bujnochová, Pastorková, Habanková 3, Rajnohová 1, Rebicová 1, Mikulcík 3, Rechtorisová 1.
Edző: Dusan Poloz
MAGYARORSZÁG: Bíró – Bódi 2, Kovacsics 1, Görbicz 8 (3), Mayer 2, Szöllősi-Zácsik 2, Schatzl 1.
Csere: Kiss É. (kapus), Pálos-Bognár, Szekeres, Tóth G., Sirián 2, Lukács, Kisfaludy 1, Klivinyi 3, Hársfalvi 2.
Edző: Kim Rassmussen
Az eredmény alakulása. 8. perc: 2–0. 13. p.: 3–3. 23. p.: 6–9. 28. p.: 8–9. 39. p.: 12–15. 44. p.: 16–16. 50. p.: 20–20. 56. p.: 20–23
Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3
Továbbjutott: Magyarország, 52–43-as összesítéssel

MESTERMÉRLEG
Dusan Poloz: –
A lányok hatalmas akarattal játszottak, és történelmi döntetlent értek el, hiszen a magyarok eddig mindig legyőztek minket. Tökéletesen elégedett vagyok velük, még ha hibáztak is olykor.
Kim Rasmussen: – Örülök, hogy kint vagyunk a vébén, ami persze kötelező is volt, de annak nem, hogy így. Végig küzdött a csapat, de nem voltak tartósan kiemelkedő egyéni teljesítmények, és gyenge volt a támadójátékunk, rendes átlövésgól nélkül például nem lehet lehozni egy ilyen meccset, a végén pedig sokat hibázva adtuk le az előnyünket. Az utolsó másodpercekben kérhettem volna időt, hogy a győzelemért támadjunk, de a továbbjutás szempontjából ez úgysem számított. Lesz dolgunk júliustól mert a vébén ennél több kell.