Csak papíron jobbak

2017. április 5., szerda 20:13 | 1 éve 2 hónapja 15 napja 13 órája 58 perce
Mindössze kettőt edzhetett a Fradi női kézilabdacsapata a Magyar Kupa-győzelem után idehaza, hiszen csütörtökön reggel már Romániába utazik.
Csak papíron jobbak

Tudtuk, éreztük, hogy rettenetesen kevés a felkészülési idő a hétvégi Magyar Kupa-diadal és a pénteki Bajnokok Ligája-negyeddöntő között, de mindezt megélni még gyorsabbnak tűnik: a csapat hétfőre pihenőt kapott, így szerda este a héten mindössze a második edzését abszolvál(hat)ta, egyszersmind az utolsó magyarországit a mérkőzés előtt. Persze, ezt a két napot maximálisan kihasználta a stáb, kétszer egyórás videó elemzéssel adott képet a játékosainknak a CSM Bukarestről, a tréningeken pedig az erőszerzés mellett már a román sztárcsapat elleni taktikát gyakoroltatta.

„A Bukarest játékoskerete papíron jobb, mint a miénk, de talán csapatként erősebbek vagyunk ellenfelünknél – mondta Elek Gábor a szerdai edzést megelőző sajtó órán. – Ugyanakkor a sok kiváló játékos sajátja, hogy adott feladatra rendkívül gyorsan egységessé, erőssé tud válni. Ha jól játszik a Bukarest, Budapesten is meg tud bennünket verni, de bízom benne, hogy jó teljesítményt tudunk nyújtani és akkor megfelelő eredményről várhatjuk a visszavágót. Mivel nem ismerem a CSM belső viszonyait, nem tudom, hogy milyen hatással lesz a csapatra az edzőváltás: ha klikkeket szül a csapaton belül, ha vannak, akik inkább a régi edzőt pártolták, akkor okozhat feszültséget, de általában az edzőváltások rövid távon pozitív hatást váltanak ki.”

A mieink edzése nem volt problémamentes, ugyanis Szikora Melinda végig csak kívülről figyelte a társakat, míg Hornyák Dóra és Szucsánszki Zita a gyakorlás közben szállt ki. A vasárnapi döntőről lemaradó Szöllősi-Zácsik Szandra minden feladatot elvégzett, de a mozgása látszólag még nem százszázalékos. A gárda csütörtökön reggel kel útra, s a tervek szerint aznap délután már a helyszínen edz.

A Fradi Média csütörtökön és pénteken a helyszínről jelentkezik fényképekkel, tudósításokkal és videós anyagokkal is, így feltétlenül ajánljuk szurkolóink figyelmébe a Fradi.hu mellett a szakosztály hivatalos Facebook (ITT) és Instagram (ITT) oldalát is.


BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ

CSM Bukarest – FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín:
Bukarest, Polyvalent Hall
Időpont: 2017. április 7. 19 óra (magyar idő szerint)
Játékvezető: Joanna Brehmer, Agnieszka Skowronek (lengyelek)