Csalóka végeredmény

2017. november 25., szombat 20:13 | 10 hónapja 22 napja 22 órája 18 perce
Negyvennégy percig vezetett a magyar válogatott, az ötvennegyedikben is döntetlenre állt még, végül mégis öttel kapott ki Norvégiától.
Csalóka végeredmény

Az oroszok elleni 35-33-as vereségét követően szombaton a házigazda világ- és Európa-bajnok Norvégia volt a magyar válogatott ellenfele a Möbelringen-kupán.

A mieink nem bizonyultak túlzottan illemtudó vendégeknek, rögtön megszereztük a vezetést, s bár 2-1-re fordítottak a norvégok, ezt követően sokáig, a második félidő feléig csak kapaszkodtak, kettő, három, illetve kétszer négy gólos is volt az előnyünk. A csütörtöki összecsapásunkhoz képest védekezésben nyújtott sokkal jobb teljesítményt a csapatunk, keményebb volt a fal, Bíró Blanka pedig jó néhány bravúrt bemutatott a kapuban. A támadásainkkal, ahogy két nappal ezelőtt, úgy most sem volt gond, Háfra Noémi második negyed órában bemutatott "varázslatáról" azonban feltétlenül szólnunk kell. A Ferencváros 19 esztendős játékosa változatos megoldásokat választva az őrületbe kergette a norvégok védelmét, illetve a kapust, Kari-Aalvi Grmisböt. A szünetre így is csak egy gólos előnnyel mehettünk, de ehhez jócskán hozzátett az is, hogy az utolsó öt percben kettő kiállítás is hátráltatott bennünket, s ezt kihasználta a házigazda.

A fordulás után negyed órán át nagyjából ugyanazt láthattuk a pályán, mint az első félidőben: a magyar válogatottban rendre volt valaki, aki tovább lökte a szekeret, igaz, fokozatosan egyre többet hibáztunk. A szünetben Bíró Blanka helyére érkező Janurik Kigna nemigen találkozott a labdával, miként az is furcsa volt, hogy Kim Rasmussen szövetségi kapitány a jobbszélre vezényelte a balkezes átlövőjét, Kovács Annát, miközben az oroszok ellen kiválóan teljesítő Lukács Viktória ezúttal csak a lelátóról figyelhette a meccset. A negyvennegyedik percben utolértek bennünket a norvégok, a negyvenötödikben meg már át is vették a vezetést, de visszajött a kapuba Blani, illetve a támadásban szinte végig pályán lévő, de rengeteget hibázó Mayer Szabina is betalált végre, vagyis nem adtuk fel, és 23-23-nál, az 54. percben egyenlítettünk.

A hajrában viszont nem sok köszönet volt, pedig a következő támadásnál Blani hetest fogott, és Mayernek labdája volt a magyar vezetéshez. 6-1-es sorozattal zárta le a meccset a házigazda, így épp a hatvanadik percre alakult ki legnagyobb különbség a felek között – kár érte, mert egyébként a mérkőzés nagy részében jól teljesített a válogatottunk.

MÖBELRINGEN-KUPA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA, BERGEN (NORVÉGIA)
2. FORDULÓ
Norvégia–Magyarország 29–24 (11–12)


NORVÉGIA: Grimsbö, Lunde (kapusok), Arntzen 2, Brattset 1, Christensen, Gigstad Fauske, Herrem 2, Kristiansen 5 (3), Kurtovic, Löke 7, Mörk 5, Mortensen Ingstad, Oftedal 3, Rösberg Jacobsen 1, Skogrand 1, Sa. Solberg 2.
Szövetségi kapitány: Thorir Hergeirsson.

MAGYARORSZÁG: Bíró, Janurik (kapusok), Bódi 2, Gávai, Görbicz, Háfra 4, Klivinyi 3, Kovács A. 5 (4), Kovacsics 2, Mayer 2, Mazák-Németh, Mészáros, Schatzl 2, Szekeres, Szöllősi-Zácsik 4, Tóth G.
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/4.