Csoportelső a válogatott

2018. június 2., szombat 18:20 | 7 hónapja 13 napja 15 órája 52 perce
Akadozott a gépezet, öt gólos hátrányban is volt a magyar női kézilabda-válogatott, de győzött, és megnyerte csoportját.
Csoportelső a válogatott

Sejthettük, hogy Fehéroroszország éles maradt az Európa-bajnoki selejtezők utolsó fordulóira, miután Hollandiát is komoly csatára kényszerítette csütörtökön – Danick Snelderék egyetlen góllal, 29-28-ra nyertek, légiósunk egyébként ötször volt eredményes. Ennek ellenére arra azért nem számíthattunk, hogy 1-0 után harminckettő percen át futunk majd a vendégeink után. 2-7-nél kifejezetten csúnya volt az eredmény, s bár elkezdtük a felzárkózást, jó ideig nem értünk lőtávolba, mígnem az első félidő utolsó négy percét 4-1-re hoztuk, és egyre közeledtünk.

A második félidőre ez már jó kiinduló alapnak tűnt, főleg, hogy az első támadásunk végén máris egyenlítettünk (13-13), majd a 36. percben a mérkőzés során először átvettük a vezetést (16-15). A következő tíz percben szépen lassan hizlaltuk az előnyünket, ám 21-18 után kisebb hullámvölgybe kerültünk, hat percen át nem tudtunk a kapuba találni, így még mi lehettünk boldogok, hogy legalább egy gól megmaradt a vezetésünkből.
Az utolsó tíz percre aztán teljesen elfogyott erejével Fehéroroszország, a mieink pedig a labdaszerzések után villámgyorsan indultak és szereztek könnyű gólokat. 9-2-re nyertük meg ezt a periódust, ezzel pedig a mérkőzés képéhez képest kicsit túlzó, nyolc gólos győzelem lett a vége (30-22).

A magyar női kézilabda-válogatott Hollandia előtt csoportelsőként zárta az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, és várhatóan a második kalapba kerül a kontinenstorna sorsolásán. A legtöbb játékosunk számára most ért véget a szezon (a junior válogatottjaink – Faluvégi Dorottya, Háfra Noémi és Márton Gréta – hamarosan csatlakoznak a junior világbajnokságra készülő kerethez…), és arra legalább jó volt ez az összecsapás, hogy játékosaink nem a fájó bajnoki zárással búcsúztak az idénytől.

Annyit azért feltétlenül hozzátehetünk a végére, hogy legyünk büszkék: a Ferencváros kézilabdázói 25 gólt hoztak össze a fehéroroszok ellen...

NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
7. CSOPORT, 6. FORDULÓ
Magyarország–Fehéroroszország 30–22 (12–13)
Kecskemét
, Messzi István Sportcsarnok, 1500 néző, V: Arntsen, Röen (norvégok)
A magyar válogatott gólszerzői: Hornyák Dóra 7, Faluvégi Dorottya 6, Kovacsics Anikó 4, Háfra Noémi 4, Schatzl Nadine 3, Lukács Viktória 1, Tóth Gabriella 1, Kisfaludy Anett 1, Puhalák Szidónia 1, Szekerczés Luca 1, Szabó Laura 1.