Dacosak lettek

2017. május 10., szerda 10:07 | 11 hónapja 14 napja 10 órája 13 perce
Őszintén beszélt a dunaújvárosi vereségről a csapatkapitánnyá előlépő Szekeres Klára, aki hisz benne, hogy az együttes feledtetni tudja a kisiklást.
Dacosak lettek

Súlyos vereséget szenvedett Dunaújvárosban a Magyar Kupa-győztes női kézilabdacsapatunk a K&H női kézilabda liga előző hétvégén lejátszott fordulójában, az élet azonban nem állt, nem állhatott meg, hétfőn újra edzésre jelentkeztek a játékosok, s kedden – látszólag – már felszabadult hangulatban folyt a munka.

Túl vagytok a nehezén?
Nem is menne másképp a tovább lépés, ha most „önmarcangolásba” kezdenénk, vagy temetnénk magunkat, akkor valóban katasztrófa lehetne a szezon vége. Vagyunk annyira profik, hogy tudjuk, mi a feladatunk, mivel tudunk segíteni egymásnak – mondta némi csalódottsággal a hangjában Szekeres Klára, aki Szucsánszki Zita sérülése óta csapatkapitánnyá lépett elő.

Hogy éltétek meg ezt a vereséget?
Sokkoló volt… Mi magunktól sem vártuk ezt, senki sem számított rá, hogy tudunk ennyire gyengén kézilabdázni, és hiába próbáltuk magunkat összekaparni a meccs közben, véletlenül sem sikerült semmi. Éreztük utána, hogy ez bizony pocsék volt, és a visszhangok is teljes joggal voltak ennyire negatívak, nagyon rosszul éreztük magunkat hazafelé.

Mi történhetett?
Biztosan köze van ahhoz, hogy nagyon húzós szezonon vagyunk túl, egész évben a maximumot nyújtottuk, ezt nyugodt szívvel mondhatom mindenki nevében. Mi sem vagyunk gépek, az utolsó energiákhoz nyúltunk és Dunaújvárosban kipukkadt a lufi. Nem jó, hogy ez megtörtént, de változtatni már sajnos nem tudunk rajta, ugyanakkor nem kérdés, elvárható a csapattól, hogy összeszedje magát, tanultunk ebből, tudjuk, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek, és nem engedhetjük meg magunknak ezt a hullámzó teljesítményt.

Aligha szeretted volna csapatkapitányként ilyen hamar megélni, hogy miként kell erőt sugározni a társak felé, amikor nem működik minden úgy, ahogy vártuk.
Utólag emiatt is rettenetesen szomorú voltam, mert szerintem a csapatkapitány valahol attól is az, hogy ilyenkor magával rántsa a többieket. Szerettem volna többet adni, talán nekem kellett volna előbb felráznom a társaságot, hogy még időben ébredjünk, de ez most nem sikerült.

Hogyan tovább?
Megbeszéltük a lányokkal csapat szinten, illetve kisebb csoportokban is a történteket, és csak rajtunk múlik, hogy feledhetővé tudjuk-e tenni ezt a vereséget. Nem eshetünk össze, az utolsó négy meccsre oda tesszük magunkat, és már csak dacból is megmutatjuk, hogy csupán kisiklás volt.

Ne feledjük azért, hogy ha néhány hét múlva mérlegre helyezzük a 2016/2017-es szezont, akkor lesz mit pakolni a jobb oldalra is…
Igen, az idényünk összképe egyelőre így is nagyon jó, épp attól fáradtunk el mostanra, hogy végig nagyot mentünk, de mindenképpen pozitív hangulatban kellene zárni az évet, úgy lenne teljes.


Az FTC-Rail Cargo Hungaria négy mérkőzést vív még az idény végéig, legközelebb Siófokon lép pályára.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
20. forduló (elhalasztott mérkőzés)

Siófok KC - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín:
Siófok, Beszédes J. Általános Iskola
Időpont: 2017. május 13. (szombat) 18 óra
Játékvezetők: Herczeg Péter és Südi Péter
Jegyár: 1500 forint (csak a helyszínen!)