Debrecenben is győzelem

2018. április 29., vasárnap 19:20 | 7 hónapja 11 napja 22 órája 27 perce
Az ötödik perctől kezdve végig vezetve, roppant magabiztosan vertük a Debrecent otthonában, és veretlenül utazunk a csúcsrangadóra.
Debrecenben is győzelem

A Debrecen idei gyengébb szereplése nem tett jót a nézőszámnak, legalábbis, ha a legutóbbi Loki-Fradi meccset vesszük alapul, amikor valóban csurig telt ház volt a Hódos Imre Sportcsarnokban, akkor most valamivel kevesebben jöttek össze, de a hangulaton ez nem sokat rontott. A vendégszektorba alig-alig maradt eladatlan jegy, mintegy százhúsz fradista segítette a lányokat, de elismerésre méltó az is, amit a hazai tábor produkált. A lényeg: parádés atmoszférában kezdődött az összecsapás!

Az első gólunkra hárommal válaszoltak a hazaiak, így a hatodik percben 3-1-es hátrányról kellett folytatnunk – szerencsére jól tettük mindezt, ötöt lőttünk zsinórban, köszönhetően a kiválóan kihasznált emberelőnyünknek. A debreceni keretet ismerve nem meglepő, hogy az első kiállítás Varsányi Nóráé lett – a debreceni szélső már-már szokásos ámokfutása a tizedik percben kezdődött, Schatzl Nadine-t vágta gyomron reménytelen szerelési kísérletnek álcázva mozdulatát. Nemes bosszút vettünk rajta, 3-0-lal hoztuk a következő kettő percet, ezzel megalapozva a folytatást. Jó tíz percen át három-négy gólon ingadozott a különbség, ehhez képest a szünetre hatra nőtt a fór, vagyis mindenképp elégedettek lehettünk. Főként úgy, hogy a szélről egyetlen egyszer sem sikerült betalálni, pedig ötször is beugrottak szélsőink.

A hat gólból a fordulás után gyorsan tíz lett: amikor a 39. percben Háfra Noémi 22-12-re alakította az állást, a hazai kemény mag jelentős része még a büfében volt, így aztán „akadás nélkül” visszhangzott a lelátón a mieink számolása. A pályán eldőlni látszott a két pont sorsa, így aztán a két tábornak jutott rá ideje, hogy néhány percen át megtárgyalja a vidék-főváros ellentét kérdéseit, na meg, hogy a következő találkozásra is meginvitálja a másikat.
Az utolsó negyed órára már csak a különbség maradt kérdéses, de ahogy közeledünk a Győr elleni rangadóhoz ez is egyre jelentőségteljesebb kérdéssé válik – még az is elképzelhető, hogy számíthat a végelszámolásnál.

Tíz góllal győztünk végül, és huszonegy meccsből huszonegyet megnyerve utazunk szerdán Győrbe.

DVSC-TVP–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 24–34 (9–15)
Debrecen, 1400 néző. V: Andorka, Hucker
DEBRECEN:
Horváth-Pásztor – Varsányi 1, Hajduch 2, Grigel 2, Sirián 2, Deszpotovics 5, Vantara-Kelemen.
Csere: Lajtos, Szabó D. (kapusok), Zamfirescu, Csáki 5 (4), Hársfalvi, Tóvizi, Román 2 (2), Pálsdóttir 5, Pénzes
Edző: Vida Gergő
FTC: Bíró B. – Lukács V. 4, Van der Heijden 5 (3), Szucsánszki 1, SNELDER 5, Jovanovics 4, Schatzl 3.
Csere: Hadfi (kapus), Szekeres 1, Kovacsics, Pena, Faluvégi, Hornyák D. 2, Márton 2, Mészáros R., Háfra 7
Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–1. 10. p.: 3–5. 17. p.: 5–9. 25. p.: 8–13. 34. p.: 11–18. 39.p.: 12–22. 46.p.: 17–25. 50.p.: 18–29. 53.p.: 19–31
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Vida Gergő: –
A helyzeteink megvoltak, csak nem nagyon sikerült belőni ezeket. Összességében ez az eredmény a realitás. Nagy sebességkülönbség van a két csapat között.
Elek Gábor: – A nagy meleg rányomta a bélyegét erre a mérkőzésre. A védekezésünkben akadtak pontatlanságok, ennek nem örülök, mindegyik hiba igazából koncentrációs probléma volt. Tíz góllal nyerni a DVSC-TVP otthonában mindenképp pozitív. Szerdán dől majd el valószínűleg a sorsunk.