Döcögősen indult

2018. október 9., kedd 20:23 | 4 hónapja 6 napja 1 órája 21 perce
Elképesztő mennyiségű gólt hozott a Debrecen elleni mérkőzés első félideje, de a másodikra rendbe tettük a védekezést és biztosan nyertünk.
Döcögősen indult

Szó se róla, semleges nézőnek valószínűleg rendkívül élvezetes első félidőt produkált az FTC-Rail Cargo Hungaria és a DVSC Schaeffler, Elek Gábor viszont alighanem leszakította az öltöző falát a szünetben. Ekkor ugyanis – egészen döbbenetes – 20-17 állt az eredményjelzőn. Akár végeredmény is lehetett volna… Érdekesség, hogy női kézilabdacsapatunk az első hat bajnokin összesen 127 gólt kapott, vagyis átlagban nagyjából huszonegyet, most meg harminc perc alatt tizenhetet. Pedig arra nem lehetett panasz, hogy játékos, edző vagy szurkoló ne vette volna komolyan a két Bajnokok Ligája-mérkőzés közé beékelt összecsapást, az elmúlt időszakban akadt a Loki ellen infarktusos győzelmünk, illetve felkészülési meccsen vereség is, szóval észnél kellett lenni. Ráadásul a hangulat is kiváló volt, köszönhetően talán annak is, hogy a játék képe igencsak hullámzóan alakul – két-három hazai gólra általában jött hasonló mennyiségű a vendégektől is. Szóval nem működött a védekezésünk, bár ez a bevezető után aligha meglepetés, így bár a támadójátékra nem lehetett panasz, sőt, nem tudtunk elszakadni a debreceniektől.

A második félidőre logikus próbálkozásnak tűnt a kapuscsere mindkét oldalon, még akkor is, ha nem csak (vagy elsősorban…) rajtuk múlt a rengeteg gól. Jött is nálunk Szemerey Zsófi, illetve náluk Oguntoye Viktória, és szerencsére mi jártunk jobban a cserékkel. Oguntoye vissza is ült a kispadra a negyvenötödik perc körül, amikorra már eldőlt a két pont sorsa. Tizet számoltak már eddig a szurkolóink, köszönhetően annak, hogy Mészáros Rea vezetésével kőkemény lett a védekezésünk, a támadójátékunk pedig alig-alig romlott az első félideihez képest.

A második játékrész első huszonhárom percében öt gólt kapott mindössze a csapatunk, vagyis erre a periódusra igazán lehet építeni, az első játékrészből viszont tanulni kell - már vasárnapig is. A véghajrá már örömjátékot hozott, na meg az első Háfra Luca-gólt is, vagyis az összképet tekintve jó benyomásokkal készülhetünk a hazai Bajnokok Ligája-nyitányra.

A mérkőzés összefoglalója, valamint Elek Gábor és Schatzl Nadine véleménye:


NŐI KÉZILABDA NB I
FTC RAIL CARGO HUNGARIA–DVSC SCHAEFFLER 38–27 (20–17)
Elek Gyula Aréna, 1000 néző. V: Altmár, Horváth M.
FERENCVÁROS:
Bíró B. – Faluvégi 4, Háfra N. 9, Hornyák, Snelder, Kovacsics 7 (3), Schatzl Nadine 5.
Csere: Szemerey (kapus), Pena 1, Klivinyi 3, Mészáros R. 1, Malovics, Lukács 4, Márton 3, Háfra L. 1 (1).
Edző: Elek Gábor
DEBRECEN: Triffa – Harsányi 3, Kovács Anna 7, Zamfirescu 1, Tóvizi 1, Bulath 3 (1), Vantara-Kelemen 6.
Csere: Oguntoye (kapus), Deszpotovics 1, Bordás R. 3, Arany, Szabó P. 1, Borgyos P. 1. Edző: Pal Oldrup Jensen
Az eredmény alakulása. 9. perc: 5–3. 13. p.: 7–7. 18. p.: 11–8. 22. p.: 12–12. 26. p.: 18–14. 40. p.: 27–19. 46. p.: 30–20
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor:
– Az első félidő védekezése olyan volt, mint Bukarestben, vagy talán még rosszabb. Jó sebességgel tudtunk támadni, a második félidőben már jöttek az indításgólok is.
Pal Oldrup Jensen: – Védekezésben nem nyújtottunk emlékezeteset, de az első félidőben a támadójáték megfelelő volt. A Ferencváros jobb csapat, egy félidőn át tudtuk tartani velük a lépést.

A KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS

Bajnokok Ligája, első csoportkör, 2. forduló
FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand
Helyszín:
Érd Aréna
Időpont: 2018. október 14., vasárnap, 14:30 óra
Játékvezető: Charlotte Bonaventura és Julie Bonaventura (franciák)
Jegyár: 2000-5500 forint.
Online vasárnap 10:30 óráig ITT lehet vásárolni, személyesen pedig kedden 17 órától az Elek Gyula Arénában, valamint, ha marad, akkor a meccs napján a helyszínen 13 órától.