Edzőmeccs jellege lett

2017. április 19., szerda 20:40 | 1 éve 6 napja 3 órája 27 perce
A vendégek edzője úgy érezte, hogy a második félidőben már inkább felkészülési mérkőzésre emlékeztetett a bajnoki hangulata - értékelések.
Edzőmeccs jellege lett

Nem tudta komoly erőfeszítésre késztetni a Fehérvár a Fradit, lányaink 36-25-re győztek a bajnokság 19. fordulójában. Alább a sajtótájékoztatón elhangzottakat olvashatják.

Deli Rita: – Az első félidőben húsz percig tudtuk azt játszani, amire készültünk, bár védekezésben már ekkor sem voltunk elég agresszívak, ezért sokkal több átlövés gólt kaptunk, mint szabadott volna. Aztán jött egy tíz perces szakasz, amikor nem tudtunk gólt lőni, és olyan különbséget dolgozott ki a Fradi, amely a második félidőre edzőmeccs jelleget biztosított, pedig nem gondolom, hogy ennek feltétlenül így kellett történnie. Persze, nincsenek illúzióink, a Ferencváros olyan sorozatból, olyan sebességből érkezett – hisz a BL-meccseken nagyon komoly tempót kellett diktálnia – amivel mi nem tudtunk versenyezni. Nem tudtuk megtartani az egy az egyeket, sajnos hiába próbálkoztunk védekezésben öt-eggyel és hatos fallal is, gyakorlatilag átgázoltak rajtunk. A Népligetben nem egyszerű komoly eredményt elérni, most nekünk sem sikerült, gratulálok a Fradinak.

Herr Orsolya: – Csalódott vagyok, mert bár tudtuk, hogy a Ferencváros jobb csapat, de azt hittem, hogy kicsit szorosabb meccset tudunk játszani ellene, sajnálom, hogy ilyen sok gólt kaptunk. Nem tudom, mi volt a hiba abban a tíz percben, amikor a Fradi elhúzott tőlünk, ha tudnánk, biztosan változtattunk volna rajta. Fájó, hogy én is edzőmeccs hangulatot éreztem a második félidőben, mert ennél többre vagyunk képesek.

Elek Gábor: – Nem tartottam a fizikális fáradtságtól, a mentális „ürességtől” azonban sokkal jobban. A keddi edzésen, és az első negyed órában is azt láttam, hogy megyünk, csináljuk, de nagyon messze vagyunk attól a szinttől, amit mi tudunk. Amikor felkeményedett a védekezésünk és jobban kiértünk a húsz percig parádésan teljesítő átlövőkre, onnantól tudtuk a nagy különbséget kialakítani és gyors gólokat lőni. Azt elmondhatjuk, hogy mindkét csapat sok hibával kézilabdázott, mi a ziccereket hibáztuk el, illetve Herr Orsolya nagyon jól védett, a Fehérvár pedig technikai hibákat vétett. Szombaton újabb hazai mérkőzés jön, a következő két napban azzal kell foglalkoznunk.

Faluvégi Dorottya: – Sokat tölthettem most pályán, és ennek nagyon örülök, mindig boldog vagyok, amikor játszhatok. Teljesen más feladatunk volt most csapat szinten, mert az előző heti csalódottságot kellett elfednünk. Csak közös munkával törhetünk ki ebből, s bár a bajnoki győzelmek nem jelenthetnek gyógyírt a Bajnokok Ligája-kiesésre, ahhoz inkább fejben kell megfelelően értékelnünk a helyzetet, mindig jó érzés nyerni.

FTC RAILCARGO HUNGÁRIA - ALBA FEHÉRVÁR KC 36–25 (20–13)

FTC:
Szikora – Lukács 1, Jovanovics 3, Snelder 3, Szekeres, Kovacsics 3 (1), Schatzl 3 (1)
Csere: Bíró (kapus), Pena 8 (3), Hornyák 3, Faluvégi 3, Szarka 2, Szöllősi-Zácsik 4, Mészáros 3, Mód
Edző: Elek Gábor

FEHÉRVÁR:
Herr O. – Májer, Lavko 6 (2), Tilinger 3 (2), Klikovac 1, Mendy 5, Kazai 1
Csere: Sipeki (kapus), Bandelier 5, Ishitate, Boldizsár 1, Pelczéder, Hajduch 2, Rideg 1, Rózsás
Edző: Deli Rita

Elek Gyula Aréna, 500 néző. V: Bíró Á., Kiss O.
Az eredmény alakulása. 12. perc:
7–7. 20. p.: 13–11. 28. p.: 20–12. 43. p.: 26–17. 49. p.: 29–19
Kiállítások: 2, ill. 2 perc
Hétméteresek:
7/5, ill. 5/4