Egy megingás belefért

2018. január 13., szombat 18:54 | 1 éve 4 napja 1 órája 25 perce
Hét gólos előnyről még visszaért kettőre a Kisvárda, a második félidőben azonban nem bírta erővel a mieink által diktált tempót.
Egy megingás belefért

Az első januári bajnoki 53. percében 21-20-ra vezetett a Kisvárda a Dunaújváros otthonában, s bár végül 25-21-es vereséget szenvedett, mindenképp „életjelet” adott magáról – hiába csak a tizedik hely a tabellán igenis tud veszélyes lenni. Főleg hazai pályán, tömött lelátók előtt, bár talán nem illetlenség megjegyezni, hogy a telt ház, az egy óra alatt elfogyó összes belépő azért itt a Ferencvárosnak is szól.

Aztán az viszonylag gyorsan kiderült, hogy ezen az estén a kisvárdaiak a lelátón annyira azért nem lesznek félelmetesek, a vendégszektor szurkolói része könnyedén túlkiabálta a lelkes, de maroknyi hazai tábort. Eleinte a pályán is Fradi-fölényt láthattunk, a lerohanásaink nagyon ültek, Bíró Blanka tanári indításokkal szolgálta ki a társakat. 6-4-es vezetésünk után öt gólt lőttünk zsinórban, és úgy tűnt, még a szünetig eldönthetjük a két pont sorsát. Elek Gábor mutatta is a kispad előtt, hogy most kell még egy kicsit a koncentráció, aztán néhány perccel később az időkérésnél már azt mondhatta, hogy „kellett volna a koncentráció”… Merthogy ötöt kaptunk mi is egymás után, köszönhetően főként annak, hogy a hazai kapuban rendre jó felé nyúlt vagy lépett Ekaterina Dzhukeva. Nyolc és fél percnyi Fradi-gólcsend után rettenetesen fontos volt Laura van der Heijden értékesített hetese, amely után „normalizálódott” a játék képe. A szünetre Nerea Pena utolsó másodpercekben szerzett góljával négy gólos különbség állt vissza, és ezzel azért elégedettek lehettünk.

Főleg úgy, hogy a második félidőt két Laura van der Heijden-gól nyitotta (egyébként a meccs első gólja is Lauráé volt, és kiválóan kézilabdázott végig), vagyis újra hat volt közte. A következő két gól a Kisvárdáé volt, de ezt követően megint tudtunk egyet szorítani a védekezésünkön, és Szekeres Klára beállóból szerzett góljával (Mészáros Rea sérülése és Danick Snelder pihentetése miatt van szükség Szekire beállóban is) már nyolc volt az előnyünk, negyed órával a vége előtt.

Innét pedig már nem volt visszaút a Kisvárdának, a mieink közül mindig jött valaki, aki villant egyet-egyet, a hazaiak pedig ezt a tempót nem tudták tartani. Az utolsó tíz percre tizenegy gólos különbséggel fordultunk rá, vagyis nyitott kérdés gyakorlatilag már nem maradt. Különösen örülhettünk a szinte hiba nélkül játszó Laura van der Heijden, illetve a második félidőben parádés átlövésekkel jelentkező Marija Jovanovics teljesítményének.

Folytatás már szerdán, hazai pályán a Kecskemét ellen!

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
11. forduló
Kisvárda-Master Good SE – FTC-Rail Cargo Hungaria 18-34 (10-14)
Helyszín:
Kisvárda, Városi Sportcsarnok
Időpont: 2018. január 13.
Játékvezető: Marton Zsófia, Szabó Eszter
A Fradi gólszerzői: Laura van der Heijden 6 (3), Danick Snelder 5, Marija Jovanovics 5, Faluvégi Dorottya 4, Lukács Viktória 4, Schatzl Nadine 4, Háfra Noémi 2, Szekeres Klára 1, Kovacsics Anikó 1, Nerea Pena 1, Hornyák Dóra 1.

Elek Gábor (FTC-Rail Cargo Hungaria): - A vártnál nagyobb arányban nyertünk, elsősorban a védekezésünknek köszönhetően. Sok könnyű gólt lőttünk, de felállt fal ellen nem volt nagy különbség a két csapat között. Jól kezdtünk, aztán a saját támadásaink fegyelmezetlenségéből kaptunk könnyű gólokat, ezért lett szorosabb, illetve a kapuscsere után kicsit gól képtelenné váltunk. A fordulás után viszont fegyelmezetten játszottunk, és az is kijött, hogy több hadra fogható játékosom volt, mint a Kisvárdának. Az előző hetekben is jól védekeztünk, de amikor eldőlt a meccs, az utolsó tíz percre rendre kiengedtünk, azonban most nem, és ennek különösen örülök.

Mátéfi Eszter (szakmai igazgató, Kisvárda): - Jó lett volna ott folytatni, ahol Dunaújvárosban abbahagytuk, de az ellenfél azért most egészen más szintű volt. Kijött a két csapat közötti különbség, a Fradi a Bajnokok Ligájában edződik, mi pedig csak a bajnokságban, összeszokottabb társaság, és még a kispadon is válogatott játékosok ülnek. A tizedik perctől egy időszakra felkeményedett a védekezésünk, fel tudtunk jönni, jó szakaszt produkáltunk, de aztán a papírforma érvényesült. Amikor eldőlt, utána már tartalékoltunk, mert szerdán komoly Magyar Kupa-meccsünk lesz, és többen hiányoztak betegség miatt ma is.

Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria):
- Nehéz meccsre számítottunk, de az elmúlt két napban mutatott edzésmunkát sikerült kivinni a pályára is, az első félidő vége felé "visszahoztuk" a Kisvárdát, de utána fegyelmezettek lettünk. Örülök, hogy húsz gól alatt tudtuk tartani a Kisvárdát.

Triscsuk Krisztina (Kisvárda-Master Good SE): - Fáj a vereség, de tudtuk, hogy nehéz lesz. Az első félidő jó volt, remélem, hogy szerdán nyerni tudunk.