Egy pont a miénk!

2017. március 1., szerda 18:19 | 1 éve 3 hónapja 19 napja 15 órája 49 perce
Szinte az egész meccsen üldöztük a Győrt, és fantasztikus izgalmak közepette végül egy pontot meg is szereztünk!
Egy pont a miénk!

A világ egyik legjobbja – a világ legjobbja ellen. Így jellemezhetjük manapság a szerdán délután lejátszott FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO kézilabda bajnoki mérkőzést. Az rangadó előtt a magunk részéről azt remélhettük, hogy Fradi valóban felnő a feladathoz és méltó ellenfele lesz az ETO-nak. Ebben segítségére lehetett a csapatnak, hogy a sérüléssel bajlódó Nerea Pena és Szekeres Klára is játékra jelentkezett – igaz, nem tudhattuk, hogy melyikük mennyit bír majd.

Mindenesetre a kezdőbe csak utóbbi került, Pena helyére a Metz ellen kiválóan teljesítő Zácsik Szandrát állította Elek Gábor, és milyen jól tette, elvégre átlövőnk szerezte meg a vezetést már az első támadásból. Ez a találat aztán hosszú perceken át az egyetlen gól volt a találkozón, merthogy Görbicz például hetest is hibázott, és támadásban a mieink is pontatlanok voltak. A következő periódusban fej-fej mellett haladtak a csapatok, a vendégek vezetést szereztek, a mieink pedig rendre egyenlítettek, miközben mindkét edző forgatta a csapatát – itt jött Pena és Marija Jovanocics, ott pedig Asma Elgahoui és Tomori Zsuzsanna. A huszadik percben aztán időt kellett kérnie Elek Gábornak, miután először húzott el három góllal a Győr.

A rövid megbeszélést követően érkezett vissza a pályára Zácsik Szandra (kötéssel a jobb térdén…), valamint Mészáros Rea is, de gólt, méghozzá hatalmasat Szucsánszki Zita szerzett. Félő volt, hogy a szünetig túlságosan elhúznak a győriek, mert a játékrész utolsó harmadában nem találtuk az ellenszerét a támadójátékuknak, ehhez képest kimondottan kedvező volt, hogy a dudaszóig egyetlen gólra zárkóztunk.

Sőt, a fordulás után a vezetést is átvehettük volna, ha Snelder és Jovanovics bombája nem a kapufán csattan. Nem volt szerencsénk, ráadásul ebből mindkétszer indulhatott és büntetett a Győr, Nora Mörk is belőtt még egyet a lábak között, s máris négy volt közte, jött is az időkérés…
Schatzl Nadine (na, meg a Fradi-tábor!) tartotta ekkor a lelket a csapatban, a szélső kimagaslóan jól játszott (a tábor pedig lélekemelően szurkolt!), de úgy tűnt, hogy az ő remeklése, és a többiek átlagos teljesítménye kevés lesz. A második félidő közepén a meccsben maradásért küzdöttünk, mert ötgólos előnyt épített az ETO, és egyértelmű volt, ha az utolsó tíz percre ennél is nagyobb hátránnyal megyünk, nem lesz esély. De ekkor visszatért a kapuba a szünetben lecserélt Bíró Blanka, és észveszejtően kezdett védeni!

Így pedig a 22. percben már Ambros Martín volt kénytelen időt kérni, mert Szucsánszki Zita vezérletével egyre zárkóztunk. Amikor aztán Schatzl a következő támadásnál kiegyenlített, felrobbant a csarnok - nehéz volt ülve bírni...

Zácsik góljával vettük át a vezetést - emberek, átvettük a vezetést! -, amikor hét perc volt vissza a végéig. A 26. perc elején Szekeres Klárát szórták ki a játékvezetők látszólag jogosan, s bár Bíró Knedlikova ziccerét is megfogta (nincsenek szavak Blani teljesítményére!), Groot betalált, és egyenlített. Kiegészültünk, és Snelder megint előnyt szerzett, majd utána Schatzl is, és egygólos előnnyel fordultunk az utolsó percre!

Az egész csarnok talpon volt már ekkor, Ambros Martín kikérte utolsó idejét is, Amorim gólt szerzett a támadásból, aztán egálnál Elek Gábor is magához hívta a lányokat, maradt 10 másodperc a végéig. Nem tudtunk már helyzetbe kerülni, maradt a döntetlen, de ez is hatalmas bravúr, és jelen pillanatban szinte annyit ér, mintha győztünk volna - ha minden hátralévő bajnokit megnyerünk, még az is belefér, hogy az Érd legyőzze a Győrt, biztosan odaérünk a második helyre!


K&H NŐI KÉZILABDALIGA
15. FORDULÓ
FTC-RAIL-CARGO HUNGARIA–GYŐRI AUDI ETO KC 28–28 (13–14)
Elek Gyula Aréna,
1400 néző. V: Kékes Cs., Kékes P.
FTC: Bíró – Lukács 1, Kovacsics 3, Snelder 4, Szöllősi-Zácsik 4, Szucsánszki 3, Schatzl 10 (3).
Csere: Szikora (kapus), Szekeres, Mészáros, Pena 2, Faluvégi, Jovanovics 1, Hornyák D.
Edző: Elek Gábor
GYŐR: Grimsbö – Bódi 2, Mörk 8 (2), Broch 7, Amorim 5, Groot 4, Görbicz.
Csere: Kiss É. (kapus), Tomori 2, el-Gaui, Hársfalvi, Puhalák, Knedlíková.
Edző: Ambros Martín

Az eredmény alakulása. 9. perc
: 1–2. 15. p.: 5–6. 22. p.: 8–12. 25. p.: 10–14. 34. p.: 13–17. 44. p.: 20–23. 53. p.: 26–25
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2