Egy szinttel feljebb

2017. augusztus 23., szerda 18:45 | 9 hónapja 30 napja 9 órája 51 perce
A héten már a támadásokat gyakorolja női kézilabdacsapatunk, amely annak köszönheti a Besancon elleni győzelmét, hogy felgyorsult a játéka.
Egy szinttel feljebb

Komoly erőpróba előtt áll a Ferencváros női kézilabdacsapata, s nemcsak azért mert két nap alatt három mérkőzést játszik pénteken és szombaton, hanem azért is, mert idén utoljára vív tét nélküli, vagyis felkészülési meccset, tehát ezen a hétvégén kellene megtalálni a bajnokságra szánt formát.

„A Besancon személyében az elmúlt héten olyan sebességű ellenféllel találkoztunk, amilyennel a felkészülés kezdete óta nem, és ez meg is látszott az első negyedórában – értékelt Elek Gábor vezetőedző. – Pontosan erre is volt most szükségünk, és bár természetesen nem szeretem, ha hátrányban van a csapatom, az sem jött rosszul, hogy öt góllal elhúztak a franciák, mert a szezon közben is játszunk majd rosszul, és tudnunk kell, hogy miként reagálunk ezekre a helyzetekre. Ezúttal a határon belül maradtunk, idővel felgyorsult a játékunk, a Besancon meg elfáradt a saját maga diktált ritmusban, és így végül simán nyertünk.”

A mérkőzést követően azt is megtudtuk a Besancon trénerétől, Raphaelle Terveltől, hogy nem volt véletlen az első félidőben mutatott kiváló teljesítmény, hiszen a heti munkát úgy adagolta övéinek, hogy ők a Fradi elleni hatvan percre legyenek kihegyezve. Mindenesetre együttesünk így is győzött, aztán hétfőn folytatta a munkát. Ami érdekesség az előző hetekhez képest, hogy míg eddig a védekezés volt hangsúlyosabb az edzéseken, mostanra egyre nagyobb szerepet kap a támadások gyakorlása is. Szeptember 9-ig, a bajnoki rajtig van még két hét rá, hogy az edzéseken a szakmai stáb az edzéseken hangolja össze a kettő egységét, de meccs körülmények között az előttünk álló hétvégén lesz utoljára lehetőség a próbálgatásra.

Az Elek Gyula - Rail Cargo Hungaria Nemzetközi Kézilabda Kupán pénteken kétszer, előbb a norvég Byasen, majd a német Thüringer ellen, szombaton pedig egyszer, a helyosztón lép pályára a Ferencváros. A mindkét napra, összesen kilenc összecsapásra érvényes belépők 2000, míg a kizárólag a szombati négy meccs megtekintésére jogosító jegyek 1000 forintba kerülnek.

A tervezett program:

2017.08.25. péntek


10:00 Alba Fehérvár KC – RK Krim Mercator
12:00 FTC-Rail Cargo Hungaria – Byasen Trondheim
15:00 Alba Fehérvár KC – Siófok KC
17:00 FTC-Rail Cargo Hungaria – Thüringer HC
19:00 Siófok KC – RK Krim Mercator


2017.08.26. szombat
10:00 Byasen Trondheim – Thüringer HC
15:00 5. helyért
17:00 3. helyért
19:00 Döntő
20:30 Eredményhirdetés


Helyszín:
Elek Gyula Aréna, 1101 Budapest, Kőbányai út 47/a (belépés a Kismartoni út 4. felől).