Egyetlen sansz

2018. április 12., csütörtök 21:37 | 8 hónapja 1 napja 18 órája 26 perce
Óriási az elszántság női kézilabdacsapatunknál, de szerencsére ez nem párosul görcsösséggel - közben pedig már Oroszországba utaztunk. VIDEÓ!
Egyetlen sansz

„Mindent bele szombaton! Nem lesz könnyű, sőt, őrült nehéz lesz, de történelmet írhattok, az ekkora tetteket pedig sosem adják egyszerűen…” – adott útravalót női kézilabdacsapatunknak Király Sándor, a férfi kézilabda szakág vezetője, még szerdán este, az utolsó itthoni edzést követően. Néhány perccel később, az Elek Gyula Aréna bejáratánál hosszú percek óta türelmesen várakozó szurkoló lépett oda Elek Gáborhoz, hogy néhány jó szóval és csokoládéval biztassa a csapatot. Mindezeket csak azért írjuk, hogy értse mindenki: a FINAL4-ért folyó küzdelmet még nem adta fel a Ferencváros.

Ami pedig a lányokat illeti: az edzéseken olyan hittel, motivációval és koncentráltsággal dolgozott mindenki, hogy az volt az ember érzése, ha a Rosztov-Don nem lenne ilyen veszedelmesen jó csapat, vagy akár csak egy árnyalattal is gyengébb napot fogna ki, biztosan ízekre szednénk.

„Ez az egy esélyünk van, én ezt látom az arcokon” – adott magyarázatot Szucsánszki Zita, a csapatkapitány. Ami jó hír, hogy az elszántság nem párosul görcsösséggel, legalábbis két irtózatos ütközés között rendre fellelhető volt egy-egy mosoly, és a viccektől, apró zrikától sem riadtak vissza a lányok. Azt azonban már a legnagyobb komolysággal jelezték Hadfi Grétának, hogy a beugró szerep, az első közös utazás egy tálca sütijébe kerül majd. Gréti – ugyebár – a keret harmadik számú kapusa, és Szikora Melinda sajnálatos sérülése miatt lépett elő Bíró Blanka társának.

„Lassan kezdek megnyugodni, de négy napja azért elég rendesen bennem van a stressz – mondta már a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a 16 esztendős kapus. – Úgy készültem, hogy csütörtökön és pénteken is suliba megyek, szombaton pedig az ifi csapattal az alapszakasz első helyről döntő meccset játszunk a Debrecen ellen, ehhez képest most itt ülök az első csapattal, és a moszkvai gép indulását várom. Hihetetlen, hogy ennek a részese vagyok, próbálok segíteni a csapatnak, ahogy csak bírok, de érzem, hogy nagyon fel kellene még gyorsulnom fejben.”

Az élménybeszámolót épp csak a hangosbemondó hölgy hangja szakította meg, aki jelezte, hogy a repülőgép készen áll a beszállásra, aztán sok sikert kívánt a Ferencváros női kézilabdacsapatának. A Rosztov-on-Donig tartó utazás, noha hosszú volt, a körülményekhez képest kellemesen telt, a csapat előbb Moszkváig repült kettő és fél órát, majd újabb kettőt Rosztovig, de az utóbbi időben kísértő késés, vagy túlságosan hosszú várakozási idő ezúttal nem sújtott.

A program szerint csütörtökön ezt követően már csak a pihenés következett, edzés pedig pénteken lesz, immáron Oroszországban.