Elkészült az Elek Gyula Aréna komplex energetikai korszerűsítése

2018. november 8., csütörtök 12:28 | 2 hónapja 8 napja 1 órája 46 perce
Az FTC és az MNV Zrt. képviseletében sajtótájékoztatón jelentették be az Elek Gyula Aréna komplex energetikai korszerűsítési projektjének elkészültét.
Elkészült az Elek Gyula Aréna komplex energetikai korszerűsítése

Nemrég befejeződött az FTC Népligeti Sporközpontban található Elek Gyula Aréna komplex energetikai korszerűsítése. A projekt a Széchenyi 2020 Terv keretében kiírt pályázaton elnyert 300 millió forintos támogatásból valósult meg, a megvalósításban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt a Ferencvárosi Torna Club segítségére.

A projekt során az épület teljes szigetelési rendszerét kicserélték, a nyílászárók szigetelését is felújították, valamint kazáncsere is történt, emellett, ami egy mérkőzésen a nézők komfortja szempontjából nagyon fontos, a csarnok szellőzőrendszerét is felújították.

A projekt elkészülte után sajtótájékoztatón ismertette a legfontosabb tudnivalókat Major János, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Ingó- és Ingatlanvagyonért Felelős Főigazgatója, valamint Nyíri Zoltán, a Ferencvárosi Torna Club ügyvezető alelnöke.

Major János, Ingó- és Ingatlanvagyonért Felelős Főigazgató, MNV Zrt.:
„Rendkívül kellemes helyzetben vagyok, mert egy olyan projektről beszélünk, amelyben minden a lehető legjobban összeállt. Egy hasonló projekt sikerességének vizsgálatakor általában négy szempontot szoktak figyelembe venni: van-e értelme, mekkora összegből készült el, elkészült-e időben, valamint elégedett-e az, aki használni fogja. Ez a négy tényező mind a lehető legnagyobb rendben valósult meg ezúttal. A sport területén ritkaság az olyan beruházás, ahol a benne játszó emberek színvonalához kell egy csarnokét felemelni, és nem fordítva. Itt most ez történt, de mostantól a csarnok színvonala is minden igényt kielégít. Kiemelendő dolog, hogy a projekt nagyon gyorsan készült el. Januárban vettük át a területet, a célkitűzés pedig az volt, hogy még a tél beállta előtt készen legyünk. Ezt is sikerült maradéktalanul végrehajtani. Orvosi példával élve bravúr az, ha valakit altatás nélkül, mégis fájdalommentesen sikerül megoperálni. Itt most ez történt, ugyanis a felújítás során folyamatosan edzések, mérkőzések zajlottak, és nagyon kis szünetekkel végig lehetett használni a csarnokot, ennek pedig mindössze annyi ára volt, hogy a kézilabdázók megismerkedtek jónéhány munkással a felújítás közben. Végül pedig kiemelném, hogy a támogatási költségkereten belül készült el a projekt, tehát elmondhatjuk, semmilyen panaszra, hibára nincs okunk a beruházás megvalósulásával kapcsolatban. Az állami tulajdon kezelője nevében köszönetet szeretnék mondani a vagyonkezelő partnerünk, egyben az üzemeltető FTC-nek a türelemért, és a beruházás mértékét tekintve a józan kérésért, a Fradi ugyanis racionális, kivitelezhető igényekkel lépett fel felénk.”

Nyíri Zoltán, ügyvezető alelnök, FTC:
„A Ferencvárosi Torna Club is hálás a lehetőségért, hogy volt kihez fordulni a felújítás ügyében. Az Elek Gyula Arénát több mint 300 utánpótláskorú sportoló használja, és két felnőtt csapat edz itt, és játssza itt a mérkőzéseit. Egy ilyen csarnokot modernizálni, nem kérdés, hogy szükséges és hasznos, és a benne dolgozóknak is örömet szerzünk vele. Szerencsés csillagzat alatt végbement projekt volt ez tehát, köszönettel tartozunk mind az MNV Zrt.-nek, mind a kivitelezőnek a profi, gyors és szakszerű hozzáállásért, az FTC örömmel veszi át a felújított létesítményt. Valóban nagy bravúr volt ezt a projektet a mindennapos használat közben kivitelezni, de megérte, mert mind a sportolók, mind a nézők egy élhetőbb, jobb környezetben tudják tovább használni a létesítményt, amely méltó a ferencvárosi kézilabdázásban tapasztalható világszínvonalú munkához. Köszönöm emellett a klubnál dolgozó kollégáimnak is, hogy szakértelmükkel hozzájárultak ahhoz, hogy profi módon, határidőn és anyagi kereteken belül, és ésszerűen megvalósulhasson a projekt.”