Előnnyel indulunk

2018. január 27., szombat 20:00 | 1 éve 21 napja 11 órája 14 perce
Minden jegy elfogyott a Fradi első 2018-as Bajnokok Ligája-meccsére, és a pokoli szurkolás rengeteget segíthet nekünk a kiélezett mérkőzésen.
Előnnyel indulunk

Hazai pályán még veretlen, idegenben viszont nyeretlen a Bajnokok Ligája mostani kiírásában a Buducsnoszt Podgorica, amely vasárnap a Ferencváros ellen lép pályára. A montenegrói sztárklub az előző években az európai élmezőny meghatározó szereplője volt, 2012-ben és 2015-ben Bajnokok Ligája-győztes lett, az utóbbi két idényt pedig egyaránt a negyedik helyen zárta, de kalkulálható volt, hogy mostanra valamelyest hátrébb szorul a rangsorban – ennek tudható be a három vereség. A visszaesés oka is egyszerű, talán az egész mezőnyben a Podgorica gyengült a legmeghatározóbban (a Larvik mellett), elvégre három extraklasszisa távozott, és azt is hozzátehetjük, nagyjából az összes többi klub jól járt azzal, hogy a Katarina Bulatovics, Cristian Neagu, Dragana Cvijics hármas nem csomagban távozott. A sztárok helyét fiatal kézilabdázók vették át, miközben a vezetőedző, Dragan Adzsics nem titkolt célja, hogy hazai játékosokat "használva" a jövő montenegrói válogatottját építi fel. Nem is csinálja rosszul, a keretben – csakúgy, mint az FTC-Rail Cargo Hungariánál – csupán négy légiós található: a spanyol Darly Zoqbi és a horvát Marta Batinovic egyaránt kapus, a román László Krisztina és a horvát Matea Pletikosic pedig irányító. A jelenlegi keret legjobb játékosai viszont egyaránt hazaiak: az irányító Milena Raicsevics (leánykori nevén Milena Knezevics), a balátlövő Djudjina Jaukovics, valamint jobbátlövő Djurdjina Malovics lőtte a legtöbb gólt mezőnyből, László Krisztina 21 gólja ellenben csalóka, ugyanis ezek közel kilencven százalékát hetesből szerezte.

A Buducsnoszt legnagyobb fegyvere mindent egybevéve a kegyetlen védekezése – ahogy azt Szucsánszki Zita a FradiMédia kamerái előtt ki is fejtette, otthonában talán még gyilkosabb stílusban teszi mindezt a Budu, de idegenben is kihasználnak minden lehetőséget, amit a játékvezetők engednek nekik. Vagyis, sok múlik majd azon is, hogy az osztrák páros mennyire tolerálja a montenegrói virtust.

Ami az előző idényből megőrzött emlékeinket illeti, azokkal túl sok probléma nincs. Idegenben elvégre - váratlanul - óriási zakót mértek lányaink a Podgoricára, szünetben 19-9-re vezettünk, a végén 33-25-re győztünk, a visszavágón pedig ugyan egy góllal, 24-23-ra kikaptunk, de tettük mindezt többször is vert helyzetből visszakapaszkodva, lélekemelő hangulatban az Elek Gyula Arénában egy számunkra gyakorlatilag tét nélküli meccsen, miközben a vendégek az életükért küzdöttek.

Vasárnap azonban mindkét csapatnak hasonló lesz a tét: az, hogy ki kerül lépéselőnybe a második-harmadik helyért vívott csatában – ugyanis egyaránt 4-4 pontról indulnak a felek, miközben a Metznek hat, a Vardarnak meg nyolc van. (Sőt, most már tudjuk, hogy szombaton délután a Vardar 29-23-ra legyőzte a franciákat)

A remények ismertek, az esélyek hasonlóak, de hogy a csordultig telt dabasi aréna, a kétezer-néhányszáz extázisban szurkoló fradista előnyt jelent számunkra, az biztos. Csak élnünk kell vele!BAJNOKOK LIGÁJA
Középdöntő, 1. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Buducsnoszt Podgorica
Helyszín:
Dabas, Obo Aréna
Időpont: 2018. január 28. 15 óra
Játékvezető: Radojko Brkic és Andrei Jusufhodzic (osztrákok)
Jegyár: 2000-5500 Ft. (Online ITT)
TV: Sport 1