Elsőnek jó volt

2017. augusztus 2., szerda 16:20 | 11 hónapja 14 napja 2 órája 16 perce
Küzdelmes és szoros edzőmérkőzést játszott női kézilabdacsapatunk az MTK ellen.
Elsőnek jó volt

Tizenkettő perc, s hat gól kellett hozzá, hogy az FTC-Rail Cargo Hungaria először vezessen a szezonban, legalábbis annak a felkészülési részét tekintve. Az első meglepetés azonban mégsem ez lehetett az Elek Gyula Arénába kilátogató szép számú közönség számára, hanem az, hogy a csapat tiszta feketében (amolyan edzőmezben) érkezett melegíteni. A különös szín nem tévesztette meg a szurkolókat, és tapssal jelezték, örülnek a kilenc hét utáni viszontlátásnak.

A parketten 15 órakor mérkőzést kezdő feleknek ennyit nem kellett nélkülözniük egymást – az MTK volt ezúttal a mieink ellenfele, és ahogyan arról beszámoltunk, az előző héten még közösen edzett a két társaság (leszámítva a magyar válogatottal készülő játékosokat).

Ehhez képest kemény ütközésekkel tarkítva és jó iramban - de sok hibával - kezdődött a meccs. Lányainkon egyértelműen látszódott a délelőtti edzés nyoma, sem a mozdulat-, sem a gondolatgyorsaság nem volt „megfelelő”, ezért az MTK ragadta magához a kezdeményezést. Persze, nem is kérdés, ostobaság volna az első gyakorló meccsen tökéletes játékot várni. Nagyjából harminc percig tartotta magát a szoros állás, jobbára mi vezettünk, de egyszer-egyszer az MTK is előnybe került, miközben pályára került nálunk a tizenhét esztendős Bánfai Kíra, a tizenhat éves Tóth Nikolett, illetve Laura van der Heijden is (hiányzott viszont a junior Eb-n szereplő Faluvégi Dorottya és Márton Gréta). Holland átlövőnk egyébként kissé megilletődötten kezdett, de az első gólját követően már felszabadult játékot láthattunk tőle, sőt, végül - Lukács Viktóriával holtversenyben - a találkozó legeredményesebbje lett.

A második játékrészben összességében jobb teljesítményt láthatott a közönség, s még Tóth Niki gyönyörű góljának is tapsolhatott, de ahogyan azt Elek Gábor a lefújást követő interjújában elismerte, ez azért még messze volt az igazitól. „Nagyjából mindenben olyan volt, mint amilyen általában az első edzőmeccsek lenni szoktak – sok-sok hibát vétettünk védekezésben és a kapuban, a támadásainkban nem volt elég átütőerő és sebesség, s talán még a lerohanásokból is többet vártam – mondta a vezetőedző. – Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy a magyar válogatottakat az előző héten nélkülöztük, hétfőre szabadnapot kaptak, vagyis három közös edzésünk volt egyelőre.”

A következő felkészülési mérkőzést csapatunk szombaton, Debrecenben vívja.

FTC-Rail Cargo Hungaria – MTK 26-20 (11-10)
A Fradi gólszerzői:
Laura van der Heijden 5, Lukács Viktória 5, Kovacsics Anikó 3(1), Nerea Pena 3 (2), Danick Snelder 3, Marija Jovanovics 2, Mészáros Rea 2, Schatzl Nadine 1, Tóth Nikoletta 1, Mód Noémi 1