Emelt fővel

2017. április 15., szombat 16:13 | 1 éve 10 napja 7 órája 51 perce
Női kézilabdacsapatunk 27-26-os vereséget szenvedett a CSM Bukarest ellen, ezzel búcsúzott a Bajnokok Ligájától.
Emelt fővel

A mérkőzés előtt

Női kézilabda-csapatunk a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében lép pályára a BOK Csarnokban. A párharc első felvonásában nagyot küzdve, ám végül csapatunk 30-25-s vereséget szenvedett Bukarestben.

A csapat mérkőzés előtti utolsó edzéséről, illetve Elek Gábor várakozásairól ITT olvashat bővebben.

A mérkőzés hivatalos nézőszáma 4000 fő, tehát teltház előtt küzdhetünk a továbbjutásért!

A himnusz közös eléneklése után pedig kezdődhet a találkozó. Hajrá, Fradi!

Első félidő

Az első támadást a mieink vezethették, Lukács Viktória próbálkozni is tudott, de hárított a kapus. Ezt követően Torstensson próbálta előnyhöz juttatni a bukarestieket, de csak a kapufát találta el. A második próbálkozása azonban már eredményes volt, de nem sokáig vezetett csapata, hiszen Zácsik Szandra a kapu jobb oldalába lőtt. Az újabb bukaresti gól után Bíró Blanka is bemutatott egy szép védést, az ezt követő támadásból pedig Nerea Pena egalizált. Bíró számos szép védést bemutatott, Schatzl Nadine révén a vezetést is megszereztük, ám nem sokkal rá jött a 3-3-at eredményező találat.

Torstensson rövid időn belül kétszer is eredményes volt, így kettővel vezetett ellenfelünk. Egy percet követően már három gólos az előnyük, majd Schatzl megszerezte második gólját. Jovanovic kiharcolt büntetőjét Kovacsics értékesítette, így feljöttünk egy gólra, ehhez Bíró számos szép védéssel járult hozzá. Jovanovic egy távoli góllal egyenlíteni is tudott, ám ismét beállt a kétgólos, később háromgólos különbség.

Ennek következményeképp Elek Gábor kikérte első idejét. Következő gólunkat Danick Snelder szerezte. Pályán Szucsánszki Zita is, aki egyből megpróbálkozott a gólszerzéssel, de Grubisic hárított, ám Jovanovic löketénél már nem volt esélye. Bazaliu meglőtte a Bukarest tizedik gólját, ám erre Pena hamar válaszolni tudott. Túl félidő felénél 10-9 volt az állás a románoknak, majd egy gyors gólváltás után Szucsánszki is betalált! Bíró óriási formában véd végig a találkozón, számos góltól mentette meg a csapatot. Lukács Viktória góljával 11-11-re egalizáltuk a mérkőzést, ezt követően a Bukarest vezetőedzője is kikérte első idejét. Egy büntetőből ismét a Bukarest vezetett, de Jovanovic újra egyenlített.

Bíró Blanka már a második hetesét védte a mérkőzésen! Míg az egyik oldalon nem lett gól a hetesből, addig a másikon igen, Kovacsics Anikó révén! Az újabb bukaresti hetest azonban már értékesítette Niombala, ám nem sokáig volt egyenlő az állás, hiszen a negyedik gólját szerző Marija Jovanovic újra előnyhöz juttatta a Fradit! Gulldén góljával egy rövidebb gólcsend után 14-14 lett az állás, de Jovanovic ötödik góljával ismét mi vezettünk. Az utolsó percben Bíró ismét hatalmasat védett, ennek köszönhetően egygólos előnyben, 15-14-s előnyben mehetünk a szünetre.

Második félidő

A második játékrész elején bár egyenlített a Bukarest, Jovanovic újabb gólt lőtt, így ennek, illetve Bíró védéseinek köszönhetően ismét mi vezettünk. Ayglon gólt szerzett, de Lukács Viktória mai első góljával 17-16 lett az állás, majd büntetőből egyenlítettek a románok. Danick Snelder második kétpercesét kapta, ezt követően már a Bukarest vezetett. De nem sokáig, mert Kovacsics is eredményes volt. Manea ismét előnyhöz juttatta csapatát. Egy perccel később Schatzl jóvoltából ismét egalizáltunk, amely Bíró további remek védéseinek köszönhetően meg tudtunk tartani a román időkérésig.

Ezt követően Niombla 20-19-re alakította az állást. Nagy a nyomás mindkét csapaton, Kovacsics büntetőt hibázott. Percek óta áll a játék, ugyanis a románok kapusa nem találja megfelelően tisztának a parkettet. A kisebb szünet után a Bukarest tudott először gólt szerezni, Bíró épphogy nem tudott hárítani. Nerea Pena találatával egy gólra zárkóztunk, de gyorsan visszaállt a kétgólos különbség, ami később háromra nőtt. Elek Gábor második időkérése után Pena hetesével módosult az állás 23-21-re, majd Schatzl kétszer is eredményes tudott lenni, ezzel ledolgoztunk három gólos hátrányunkat. Újabb gyors gólváltás alkalmával a mienk közül Lukács Viktória lőtt gólt, majd újra vezettek a bukarestiek, de csak Szucsánszki Zita találatáig. Öt perccel a vége előtt egy góllal vezet a Bukarest.

Ugyan Bíró továbbra is remekül véd, de a románok feltornászták az előnyt kétgólosra (25-27). Fél perccel a vége előtt Lukács is betalált, így újra egygólos a különbség (26-27), a közönség állva tapsolja meg a lányokat!

A találkozó végeredménye 26-27 lett, ezzel a románok jutottak tovább.

Nagyot küzdöttek a lányok, hajrá Ferencváros!

FTC Rail-Cargo Hungaria - CSM Bukaresti 26-27 (15-14) - összesítésben: 51-57.