Erősebb lett a Kisvárda

2017. április 28., péntek 18:05 | 11 hónapja 28 napja 18 órája 55 perce
Negyvenöt perc alatt fogyott el minden jegy a Fradi kisvárdai mérkőzésére – a településen a kézilabda ünnepére készülnek, mi pedig győzelemre.
Erősebb lett a Kisvárda

A kézilabda ünnepére készülnek Kisvárdán szombaton, amikor az FTC-Rail Cargo Hungaria vendégszerepel a kisvárosban a K&H női kézilabda liga 22. fordulójában – ez pedig klubunkra, és a női kézilabdacsapatunkra nézve is elismerés. Nem szabad azonban túlságosan kényelmesen venni a mérkőzést, mert a Kisvárda erősödött a legutóbbi találkozónk óta, illetve az életéért harcol.

Haladjunk sorjában! 2016. december 30-án, az Európa-bajnokság és néhány napnyi szünetet követően érkezett az Elek Gyula Arénába a Kisvárda Master Good SE, és jó egy félidőn át kiválóan tartotta magát a kontinenstorna, valamint az ünnep miatt erre az összecsapásra csupán két edzéssel készülő Ferencváros ellen. A 34. percben Ivanna Myhovych góljával egyre zárkózott a vendég együttes, tíz perccel később azonban már héttel vezettünk, s végül ilyen különbségű győzelmet arattunk.

A visszavágó nemcsak azért ígérkezik nehezebbnek, mert a decemberi meccs legeredményesebb játékosa, Szucsánszki Zita számára már véget ért az idény (apropó, a csapatkapitány a hétfői műtéte után pénteken látogathatta meg először a Népligetben a társakat), hanem azért is, mert az NB I-ben maradásért foggal, körömmel harcoló Kisvárda a télen átigazolta a Győrtől a jobbszélső Orbán Adriennt és az irányító Tóth Gabriellát, a német Bietigheimtől pedig a norvég védőspecialistát, Hanna Maria Ytterenget.

„Egyértelműen erősödött a Kisvárda, és nemcsak hármójuk érkezése miatt, hanem mert egyre jobban összeérik a csapat
– mondta Elek Gábor vezetőedző, aki Szucsánszki Zitát leszámítva a Fradi keretének valamennyi játékosára számíthat. – December végén közel sem voltunk csúcsformában, amikor hét góllal nyertünk, de ezúttal nehezebb összecsapásra számítok. Úgy hírlik, hogy a játékosok és a szurkolók is nagyon készülnek, nagyon gyorsan elfogyott minden belépő, vagyis biztosan kiváló hangulatban léphetünk pályára, és ilyen körülmények között a kisvárdaiak aligha adják majd könnyen a bőrüket. Ezektől függetlenül természetesen győzelmet várok a csapatomtól, még akkor is, ha esetleg többet kell is érte tenni.”

Csapatunk szombaton délben vág neki a csaknem háromszáz kilométeres útnak, a mérkőzés pedig 18 órakor kezdődik. A Kisvárda a tabella tizenkettedik helyéről várja a fordulót, de január 27-e óta veretlen hazai pályán: döntetlent játszott a Békéscsabával (22-22), valamint megverte a Kispestet (29-22), a Mosonmagyaróvárt (23-18) és a Siófokot (28-26).

K&H női kézilabda liga (NB I), 22. forduló

Kisvárda Master Good SE - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín:
Kisvárda, Városi sportcsarnok
Időpont: 2017. április 29. 18 óra
Játékvezetők: Dobrovits Csaba és Tájok Péter
Élőben a Fradi.hu-n