Érzelmes búcsú

2017. április 16., vasárnap 20:36 | 1 éve 2 hónapja 4 napja 13 órája 31 perce
„Nagyon jó, hogy fradista lehetek” – mondta a Bajnokok Ligája-kiesést követően a könnyeivel küszködő csapatkapitány, Szucsánszki Zita.
Érzelmes búcsú

Felemelő pillanatokkal kezdődött, és könnyfacsaróakkal zárult szombaton a 2016/2017-es kézilabda Bajnokok Ligája-szezon ferencvárosi búcsúmérkőzése. A CSM Bucuresti elleni visszavágóra az első meccsen összeszedett ötgólos hátrány ellenére is nagyon készültek a szurkolók, akik aztán a mieink bemutatásánál bemutatott élőképpel, majd a négyezer torokból zengő Himnusszal örökre emlékezetes élményt okoztak a helyszínen lévőknek. A hatvan percen át tartó fergeteges buzdítás ellenére a pályán egyszer sem kerültünk igazán közel a továbbjutáshoz.

"Legyetek a hőseink" - írta a Fradi Tábor a Hősök terét és egy harcos nőt ábrázoló drapériájára.

Sajnos nem volt annyira ellenálló a védekezésünk és gördülékeny a támadójátékunk, mint azt a tavasszal csúcsformában kézilabdázó Fraditól láttuk jó néhányszor, persze ebben megkerülhetetlen szerepe van

annak is, hogy Zácsik Szandrát a térdproblémája hátráltatta, Szucsánszki Zita sérülten, erős fájdalom mellett vállalta a játékot, Hornyák Dóra pedig egyáltalán nem segíthetett. A hozzáállásra azonban nem lehetett panasz, az első félidőben kétszer háromgólos mínuszból kapaszkodtunk vissza, támadhattunk a kétgólos előnyért is, s bár ezt egyszer sem értük el az összecsapás során, a pihenőre úgy vonulhattunk, hogy egyet ledolgoztunk a hátrányunkból. A második játékrész első negyed órájában aztán – amikor az esélyt kínáló végjátékot megalapozhattuk volna – a játékvezető páros is rendre minket sújtott az ítéleteivel, így pedig elúszott a négyes döntő lehetősége, sőt, végül a győzelem is.

„Először is szeretném megköszönni a közönségnek, amit ide varázsolt nekünk, elkeseredett vagyok, hogy még csak nyerni sem tudtunk nekik – mondta a lefújás után a könnyeivel küszködve Szucsánszki Zita. – Szép szezon áll mögöttünk, voltak gyönyörű pillanatok, elég, ha a Magyar Kupa-győzelemre gondolok, de most kellett volna megtenni az utolsó nagy lépést. Bosszant az is, hogy a nyolcadik „olyan” fújás után úgy éreztem, hogy mi itt akármit csinálhatunk, akkor sem engednék, hogy továbbjussunk. Rossz ezt megélni, volt már benne egyszer-kétszer részem, de ilyenkor mindig nehéz feldolgozni. Nincs mese, mennünk kell tovább, mert van még feladatunk a szezonban. És még egyszer szeretnék hálát mondani a közönségünknek. Nagyon jó, hogy fradista lehetek, mert… Mert ez a lényeg.”

A vezetőedző, Elek Gábor értékelésében elismerte, hogy a jobb csapat jutott tovább, ugyanakkor szerinte még a hat gólnál is kisebb a különbség a két gárda között.
„Olyan csapatunk van, amely mindig orrvérzésig küzd, sajnálom, hogy ez most nem volt elég, de ne feledjük, hogy a Bajnokok Ligája-címvédő volt az ellenfél, amely az edzőváltás után jobb csapattá vált, mint egész évben volt. Csalódott vagyok, de az agyam azért felfogja, hogy ez a realitás, még akkor is, ha szerintem a két meccs alapján nem volt hat gól a két csapat között. A kinti találkozó utolsó három perce – mint most kiderült – meghatározó volt, s bár a visszavágóra Zizi (Szucsánszki Zita – a szerk.) visszatérhetett, átlövésből teljesen veszélytelen volt az ellenfél kapujára. A Bukarest magas, nagy testű játékosai szépen felőröltek minket, a végén teljesen lezárták a területet, nem tudtunk helyzetbe kerülni. A szezon nemzetközi felével azonban így sem lehetek elégedetlen, káprázatos hangulatú mérkőzéseink voltak, nagyon jó csapatokat vertünk meg, csak épp az utolsó lépést nem sikerült megtenni.”

Kovacsics Anikó arról beszélt, hogy büszke a csapattársakra, és az idei eredményeinket szezon előtt elfogadta volna.
„Megmutattuk a teljesítményünkkel, hogy Európa élmezőnyéhez tartozunk, és még akkor is büszke vagyok a csapatra, ha most nem végződött olyan jól ez az egész, ahogy szerettük volna. Ha a szezon előtt azt mondják, hogy ilyen eredményesek leszünk, alighanem aláírtuk volna, de így, persze, hogy itt volt előttünk az esély, mindenki csalódott, hogy nem sikerült valóra váltani az álmot. Elismerem ugyanakkor, hogy nagyon jó Bukarest jutott a négybe, szerintem a döntőben is ott lehetnek, valóban előttünk járnak még.”

A szezon – immáron csak a bajnokságban – szerdán folytatódik női kézilabdázóink számára, amikor az Alba Fehérvár KC érkezik a Népligetbe.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA – CSM BUCURESTI (román) 26-27 (15–14)

FERENCVÁROS:
Bíró – Lukács 4, Kovacsics 3 (2), Pena 4 (2), Snelder 1, Zácsik 1, Schatzl 5
Csere: Szikora (kapus), Szekeres, Jovanovics 6, Mészáros R., Szucsánszki 2
Edző: Elek Gábor
CSM: Grubisic – Martín 5 (1), Ayglon 1, Gulldén 3, Manea 4, Torstenson 4, Mehmedovics 1
Csere: Ungureanu (kapus), Böhme, Bradeanu 1, Curea 1, Niombla 4 (2), Lobacs, Bazaliu 3
Edző: Per Johansson

Budapest, BOK-csarnok, 4000 néző. V: Arntsen, Röen (norvégok)
Az eredmény alakulása. 6. perc:
3–2. 9. p.: 3–6. 13. p.: 6–6. 19. p.: 9–11. 25. p.: 13–12. 36. p.: 17–18. 42. p.: 19–20. 49. p.: 20–23. 52. p.: 23–23. 58. p.: 25–27
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 6/3