Esélyeshez méltón

2017. április 22., szombat 19:12 | 1 éve 4 napja 11 órája 44 perce
Öt percig lehetett csak izgulni női kézilabdacsapatunk Vác elleni bajnokiján, aztán ritmust váltott a Fradi és simán nyert.
Esélyeshez méltón

Szombaton este folytatódott a bajnokság a Ferencváros női kézilabdacsapata számára, méghozzá a 21. fordulóval és a Vác elleni összecsapással. Ősszel a kapuban parádézó Bíró Blanka vezérletével tíz góllal vertük idegenben a jelenleg az ötödik helyen tanyázó váciakat, s ezúttal is győzelemben reménykedhettünk. A mérkőzés előtt akadt néhány különös mozzanat, amelyről a szurkolók hangolódásképp beszélgethettek: egyrészt Bíró Blanka a Váctól érkezett a Fradihoz, másrészt Elek Gábor két egykori edzője ellen meccselt – Szilágyi Zoltán vezetőedzőként, míg Németh András szakmai igazgatóként segíti a váciakat.

Mindeközben a legszemfülesebbek kiszúrhatták a VIP páholyban ücsörgő Laura van der Heijdent. A nyártól az FTC-Rail Cargo Hungariát erősítő holland válogatott jobbátlövőnek véget ért a szezon, s beiktatta szabadidejébe, hogy meglátogatja régi ismerősét Danick Sneldert, illetve hogy élőben nézze meg leendő csapatának soros bajnokiját.

S bár a hatodik percig kellett várnia rá, hogy először tapsolhasson Fradi-vezetésnek, nem sokáig kellett izgulnia a győzelemért. 3-2-nél lett először miénk az előny, s ha már így volt, a lányok gondoskodtak is róla gyorsan, hogy ne sokáig higgyen a szoros meccsben a Vác. A tizedik percben 6-2-re, a tizennyolcadikban 12-4-re, a huszonharmadikban pedig már 15-5-re vezettünk. A kapuban Bíró Blanka nagyjából ugyanazt hozta, mint ősszel, a szélekre kiterelgetett váci támadásokat kiváló százalékkal hatástalanította, támadásban pedig elsősorban Schatzl Nadine villogott, de ahogy már megszokhattuk, a társak elosztották egymás között a gólokat.

A szünetre is maradt a tízgólos különbség (18-8), így érezhető volt a mintegy hat perc pihenőt követően a pályára visszatérő két csapatot látva, hogy a második játékrészben nem várható túl nagy „verekedés”. Ehhez képest azért a váci Sonja Basics a harminckilencedik percben a harmadik kiállítását is megkapta – teljesen jogosan, s a Bíró Blanit fejen találó lövésnél is felszisszenhettünk. Közelebb érni azonban nem nagyon tudott a Vác, egyszer hét gólra zárkózott, de nem sokkal később már ismét tíz volt a differencia, miközben nyugodtan és kényelmesen kézilabdázott a csapatunk.

Az utolsó öt percre teljesen elfogyott a vendég együttes, ezt kihasználva pedig nagyon megszórta ellenfelét az ekkor már Mód Noémit is soraiban tudó Fradi. A kiütéses végeredmény talán még túlzó is a játék képét tekintve, de a győzelemhez kétség sem férhetett - a közönség nem is leplezte elégedettségét, az utolsó egy percet állva tapsolta végig.

K&H női kézilabda liga, 21. forduló
FTC-Rail Cargo Hungaria – Ipress Center-Vác 39-23 (18-8)
Játékvezetők: Bonifert Ferenc és Oláh Viktor
A Fradi gólszerzői: Kovacsics 6, Snelder 6, Schatzl 5, Zácsik 5, Lukács 3, Pena 3, Faluvégi 2, Jovanovics 2, Mészáros 2, Szarka 2, Mód 1