Extázisban játszottunk

2017. november 1., szerda 12:14 | 1 éve 11 napja 17 órája 26 perce
Elek Gábor hőstettről beszélt, Kovacsics Anikó önkívületről, és arról, hogy boldog, amiért a szurkolóinknak győzelemmel mondhattunk köszönetet.
Extázisban játszottunk

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
7. forduló


FTC-RAIL CARGO HUNGARIA - GYŐRI AUDI ETO KC 27-25 (11–11)

FTC:
BÍRÓ – Lukács 1, Pena 8 (4), Kovacsics 8 (2), Snelder 2, Jovanovics 2, Schatzl Nadine 1
Csere: Szikora (kapus), Szekeres, Mészáros R., Márton 1, Van der Heijden, Háfra 3, Faluvégi 1
Edző: Elek Gábor

GYŐR: Kiss É. – Bódi 1, N. Mörk 4, Oftedal 4, Broch 3, Amorim 5, Görbicz 4 (3)
Csere: Grimsbö (kapus), Althaus, Fodor, Puhalák 4
Edző: Ambros Martín

Elek Gyula Aréna, 1200 néző. V: Horváth P., Marton
Az eredmény alakulása. 6. perc:
0–4. 12. p.: 4–5. 15. p.: 6–6. 25. p.: 10–9. 36. p.: 16–12. 40. p.: 19–15. 47. p.: 20–18. 53. p.: 21–21. 57. p.: 24–22
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 6/3

ÉRTÉKELÉSEK:


Elek Gábor: Óriási hőstettnek gondolom a győzelmet, nagyon örülök neki, de leszögezem, hogy nem léptünk elő ezzel a bajnokság első számú esélyesévé, ez nem téma.
A Győrnél sok volt a hiányzó, nálunk pedig olyan helyről is extra teljesítmény érkezett, ahonnét nem is vártuk. Egyetértek Ambrossal, a második félidő első öt perce volt a kulcsmomentum, bár lehetett volna az első félidő első öt perce is... Ami számomra talán még a győzelemnél is felemelőbb érzés, hogy a szünet utáni első öt percben három saját nevelésű játékosunk, Háfra Noémi, Faluvégi Dorottya és Márton Gréta lövöldözte a gólokat – óriási dolognak érzem ezt a Ferencváros életében. Az elmúlt hetek gyengébb védekezése után ma végre nagyon jól működött a védelmünk. Mindenki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez, ettől érzem nagy dolognak. Talán csak mi, a sajtótájékoztatón az asztalnál ülők tudjuk, hogy milyen terhelés alatt áll most a két csapat, és hogy már a következő Bajnokok Ligája-meccsel kell foglalkoznunk, mert a mostani győzelmünknek akkor örülhetünk majd igazán, ha szombaton is nyerni tudunk. Hajrá, ETO, a Rosztov ellen!

Kovacsics Anikó: Nem is találom a szavakat egyelőre, nagyon boldog vagyok, extázisban kézilabdáztunk. A kezdés megint nem jól sikerült, de hogy még az ETO ellen is vissza tudtunk jönni, az hatalmas fegyvertény. Ami ez után jött, az hihetetlen. Mindenki hozzátett, a kispad reakciói, Blani a kapuból, a védekezés, a támadás, aki beszállt pluszt hozott – csapat voltunk! Megéreztük, hogy meglehet a győzelem, és bár visszajött a Győr, volt tartásunk és mindig rántott valaki egyet a csapaton. Hatalmas siker, büszke vagyok, és boldog, hogy az ilyen hangulatot varázsoló szurkolóinknak győzelemmel tudtunk köszönetet mondani!


Ambros Martín (vezetőedző, Győri Audi ETO): Először is szeretnék gratulálni a Ferencvárosnak. Ha nyerni akar egy csapat ebben a csarnokban, akkor jó, ha legalább négy-öt gólos előnnyel érkezik a hajrához, mert ha nem így van, akkor nagy nyomás lesz rajta a hazai csapat részéről, és tudjuk mindannyian, hogy nem egyszerű ebben a környezetben játszani. A mérkőzés kulcsa a második félidő első öt perce volt, ahol megadtuk azt az érzést a hazai csapatnak, hogy megnyerheti a meccset. Ilyen állás után óriási erőfeszítésre volt szükségünk, hogy egyenlítsünk, miközben nagyon kevés játékosunk van. Ha itt akarjuk legyőzni a Ferencvárost, extra teljesítményekre van szükség, miközben minden más területen minimum átlagos szintet kell hoznunk, ezúttal viszont, ez nem teljesült.
Nagyon hosszú azonban még a bajnokság, nincs idő keseregni, folytatódik a Bajnokok Ligája. Elégedett vagyok a csapatommal, azt az öt percet leszámítva jól kézilabdáztunk. Előre nézünk, felemelt fejjel, és szurkolok a Ferencvárosnak a BL-ben.

Yvette Broch (beálló, Győri Audi ETO): Nagyon erősen kezdtük a mérkőzést, de nem tudtuk ezt ilyen magas szinten folytatni a végéig. Okosan játszott az ellenfél, mi ennek ellenére végig küzdöttük a hatvan percet. Ma az okosabb csapat nyert, mi nagyon sok hibát követtünk el támadásban.