Ez igen!

2018. július 8., vasárnap 20:16 | 7 hónapja 12 napja 10 órája 35 perce
A döcögős kezdés után erre azért kevesen számítottak: kiütötte Norvégiát a magyar női junior kézilabda-válogatott, ezzel csoportgyőztes lett!
Ez igen!

Noha három kör után száz százalékos mérleggel állt a magyar női junior kézilabda-válogatott, nem számíthattunk könnyű hatvan percre a norvégok elleni összecsapáson. Főleg annak tükrében, hogy a világbajnokság eddigi részében csak a harmadik, Montenegróval szemben mutatott játékkal lehetett közel maximálisan elégedett Golovin Vlagyimir szövetségi edző. A győzelem reményét ugyanakkor táplálta a szombati teljesítmény, valamint a sima, 27-17-es sikert követő fogadkozás, mi szerint a továbbiakat nagyban meghatározó mérkőzés következik, s ennek megfelelő az összpontosítás.

A kezdő sípszó után aztán minden annak megfelelően alakult, ahogy azt reméltük - csakúgy, mint egy nappal ezelőtt. A kilencedik percben már 8-4-re vezettünk, köszönhetően az eddig összesen hét gólt termelő "fradista hármasnak", Faluvégi Dorottyának, Háfra Noéminek és Márton Grétának, valamint a kapuban parádés formában védő Suba Sárának, aki szintén a Ferencváros kézilabdázója, csak épp váci kölcsönszerződését tölti. A szünetig ráadásul Klujber Katrin is aktivizálta magát, Háfrával tarthatatlannak bizonyult (hat-hat gólt szereztek az első harminc percben), így a dudaszóig tovább növeltük az előnyünket, 20-13-mal mehettünk pihenőre.

A második játékrészben valamelyest lendületesebben kézilabdázott Norvégia, közeledett is a mieinkhez, de mire zavaró lett volna a megerősödése, újra kezünkbe vettük az irányítást. 24-20 (44. perc) után négy gólt szereztünk zsinórban, és gyakorlatilag végleg eldöntöttük a kettő pont sorsát (28-20 az 51. percben).

A végül nyolc gólos (35-27) győzelmünkhöz a teljes csapat remek produkciója mellett szükség volt három klasszis teljesítményre is: Klujber Katrin tíz gólt lőtt (ebből nyolcat hetesből), Háfra Noémi hét kísérletéből hétszer volt eredményes, míg a kapuban Suba Sára huszonnégy (!) védést mutatott be.

A válogatott ezzel a csoport élén zárt, vagyis a B-csoport negyedik helyezettjével, Szlovéniával mérkőzik a nyolcaddöntőben kedden, 16.15-kor.

NŐI JUNIOR KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, DEBRECEN
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
A-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 35–27 (20–13)
Debrecen, Főnix Csarnok, 4200 néző. Vezette:
Sosagordalina, Lemesmartinez (uruguayiak)
Magyarország: Suba – Faluvégi D. 4, Klujber 10 (8), Lakatos R., Tóvizi 2, Háfra 7, Márton 3.
Csere: Hlogyik (kapus), Pásztor N. 3, Kácsor 3, Szabó K. 3, Fodor Cs.
Edző: Golovin Vlagyimir
Norvégia: Gronlund – Syverud, Ellertsen 3, Reistad 2, Fossheim 2, Dahl 9, Olsen 2.
Csere: Alvern (kapus), Lund, Huse, Jacobsen 8 (2), Gabrielsen, Solstad, Ronningen, Nestaker 1.
Edző: Vigdis Holmeset
Eredmény alakulása: 4. perc: 3–1. 7. p.: 7–3. 17. p.: 12–7. 27. p.: 18–11. 36. p.: 23–17. 44. p.: 24–20. 51. p.: 28–20. 59. p.: 34–25.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 8/8, ill. 4/2.
Golovin Vlagyimir: – Az előző mérkőzésekhez képest lényegesen kevesebbet hibáztunk. Ami hiba volt, az mind abból adódott, hogy a második félidőben megpróbáltuk tudatosan lelassítani a norvégok játékát, ezzel egy időben ehhez mi is belassultunk. Persze, tegyük hozzá, hogy azt a tempót, amit az első félidőben diktáltunk, lehetetlen bírni hatvan percig. Most örülök a sikernek, a leendő ellenfelünkkel majd csak ezután kezdünk el foglalkozni.

Fotó: MKSZ Facebook