Ezüstérmes lett az ifi-válogatott

2018. augusztus 19., vasárnap 17:38 | 4 hónapja 29 napja 3 órája 30 perce
Nem bírt Oroszországgal az U18-as női kézilabda-válogatott, így másodikként zárta a világbajnokságot
Ezüstérmes lett az ifi-válogatott

Az már az Oroszország elleni ifi világbajnoki döntő előtt, tehát annak eredményétől függetlenül leírható volt, hogy káprázatos nyáron lesz túl lassan a magyar női kézilabda utánpótlás. Elvégre a serdülők a svédországi nyílt Európa-bajnokságon, a juniorok meg a debreceni világbajnokságon lettek aranyérmesek.

Bíztunk azonban a triplázásban, vagyis abban, hogy a Bánfai Kírával és Tóth Nikolettel szárnyaló válogatottunk hozza a torna eddigi részében mutatott parádés teljesítményt, és megszerzi a magyar kézilabda idei harmadik aranyát is. Az ellenfél a döntőig a mieinkhez hasonlóan szintén hibátlanul eljutó Oroszország volt.

A mérkőzés első negyed órája igen komoly gólesőt hozott (8-8), de mivel felváltva dobálták a csapatok a gólokat, kettővel egyik fél sem tudott elhúzni. Próbálkoztunk is különböző taktikai variációkkal erősíteni a védekezést, a kezdeti 3-2-1-es felállást előbb 5-1-re, majd hatosfalra cseréltük. Utóbbi működött legjobban, ennek köszönhetően a második negyed órában jóval kevesebb gólt kaptunk már, csak sajnos ezzel egy időben az oroszok kapusa is megtáltosodott, ziccereket és heteseket fogott, így nem tudtunk előnyre szert tenni. A hibáktól kissé bizonytalanná vált a válogatottunk, és ezt kihasználta az ellenfél, amely a szünetig három gólosra hizlalta az előnyét (15-12).

A fordulás után hatalmas elánnal jött ki az öltözőből a magyar válogatott, és sikerült is közelebb érni, de sajnos az oroszok újítani tudtak, így a 45. percben ugyanott tartottunk, mint a szünetben - három-négy gól volt a különbség. Küzdöttek, harcoltak lányaink, de úgy tűnt, az akarat ellenére a szerencse is elpártolt tőlünk. Aztán a hajrára még egyszer nekirugaszkodtunk és egyetlen gólra zárkóztunk - innét azonban nem volt tovább.

29-27-re kikapott az U18-as magyar női kézilabda-válogatott, és ezüstérmes lett a világbajnokságon. De minden dicséretet megérdemel!


IHF U18 VILÁGBAJNOKSÁG
Döntő

Magyarország - Oroszország 27-29 (12-15)