Ezúttal kikaptunk

2018. szeptember 29., szombat 16:30 | 4 hónapja 17 napja 6 órája 33 perce
A kezdés most jobb volt, de a folytatás nem - Montenegró a második barátságos mérkőzésen legyőzte a magyar válogatottat.
Ezúttal kikaptunk

Montenegró pénteki legyőzése után a szombati ismétlésre alaposan átalakította a meccsre nevezett tizenhatos keretét Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Kalkulálható lépés volt ez a szakember részéről, elvégre, ha már meghívott huszonkettő játékost a heti programra, akkor meccsszituációban is nézze meg őket - Klivinyi Kingát leszámítva. A Fradi átlövőjének itt egyelőre inkább csak a jelenlét volt a lényeg, hogy a decemberi Európa-bajnokságon már a remények szerint teljes erővel segíthesse a válogatottat.

A montenegróiaknak nem volt lehetősége ötöt cserélni, hiszen tizenhét játékossal (köztük a Ferencváros és a válogatott megegyezése alapján a meccseket ezúttal kihagyó Djurdjina Maloviccsal) érkeztek hazánkba - ebből következhetett, hogy fáradtabbak lesznek, de az is, hogy a legerősebb sorukat küldik ma is pályára. Az első percek magyar vezetést hoztak, de 3-2 után három gólt kaptunk zsinórban, átvették a vendégek a vezetést, és nem is nagyon akarták kiengedni azt a kezükből. 6-6-nál és 9-9-nél kétszer még egyenlíteni tudtunk, az első félidő végén azonban újra jobban állt ellenfelünk (9-11).

A fordulás után sem tudtunk lendületet venni, Montenegró fokozatosan növelte az előnyét, a legnagyobb különbség az ötvennyolcadik percben alakult ki (17-23). A felzárkózási kísérleteink rendre elhaltak, így végül négy góllal, 23-19-re kikaptunk a második edzőmérkőzésen.

NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–Montenegró 19–23 (9–11)
Győr,
Magvassy-sportcsarnok
Jegyzőkönyv később...