Fantasztikus győzelem!

2018. október 21., vasárnap 18:15 | 2 hónapja 25 napja 19 órája 7 perce
Elképesztő elszántsággal és szívvel játszott női kézilabdacsapatunk a Bietigheim ellen, és így még hiányos kerettel is nyerni tudott!
Fantasztikus győzelem!

Nem mindennapi, hogy a tizedik percre mindkét edző kikéri első idejét, de ezúttal ez történt. Ennél jobban egyébként nem is lehetne jellemezni a Bietigheim elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés első szakaszát, egyedül annyi magyarázat szükséges hozzá, hogy a mieink kezdtek parádésan, vagyis a németek T-betűje landolt először a zsűri asztalon. Nerea Pena volt zseniális, rövid idő alatt három gólt szórt, 5-2-re vezettünk, ott viszont nagyon megakadt a szekerünk. Hiába volt eleinte a védekezésünk is nagyon feszes és pontos, a német időkérés után sorba jöttek a hibák, amiket sajnos a hazaiak ki is használtak könyörtelenül - hat gólt kaptunk egymás után, közte négyet a nyilvánvalóan extra motivációval felvértezett Laura van der Heijdentől, és három gólos előnyünkből hármas hátrány lett.

Nem jöttek a bravúrok Bíró Blankától, ezért a kapuba Szemerey Zsófi érkezett, és élete első Bajnokok Ligája-meccsén kiválóan nyitott: sorra fogta a labdákat, ez pedig újra támaszt és hitet adott a csapatnak, amely fokozatosan zárkózott ellenfelére. 8-5 után 10-10-nél értük utol a Bietigheimet, és bár a vezetést nem sikerült átvenni, a szünetig legalább közel maradtunk, 14-13-nál mehettek pihenőre a csapatok, miután Schatzl Nadine három másodperccel a játékrész vége előtt bevette Dinah Eckerle kapuját.

A lelátóról egyébként óriási támogatást kaptak a lányok: szurkolóink (jó száz-százötvenen) sokszor a hazaiak félembernyi dobjait (ötöt!) és a „tapsoló papírokkal” kényszeresen zajt keltő nézőket is elnyomva üvöltötték a pálya felé, hogy „Hajrá, Fradi!”.

Az egy gól tehát ledolgozható hátránynak tűnt a második félidőre, csak az volt a kérdés, meddig bírja erővel a csapat – Mészáros Rea például igazi váltótárs nélkül maradt. Ezzel együtt a második félidő az elsőhöz hasonlóan kezdődött, öröm volt nézni a védekezésünket, elöl pedig Háfra Noémi vette hátára a csapatot. Az első félidőben (sajnos) jól bevált minta alapján Martin Albertsen időt kért, de ezúttal ez sem működött (szerencsére!).

Nem sokkal később aztán különös pillanatához érkezett Nerea Pena karrierje, amikor Mészáros Rea kiállítása miatt beállót kényszerült játszani. Nem állítjuk, hogy irányítónk hibátlanul mozgott a vonalon, de tény, hogy ezt a kettő percet is hozta az együttes 1-0-lal. Óriásit alkotott ma csapatként a társaság, ha valaki fáradni látszott, jött más, aki átvette a stafétát - például, amikor Noninak fogyott a levegő, Klivinyi Kinga állt élre. Ő (is) egyébként védekezésben előtte óriási munkát tett le az asztalra, de ebben a periódusban még két rendkívül fontos góllal is jelezte, ha a válla még nem is teljesen, a szíve és az esze a helyén van.

Öt góllal húztunk el (17-22), amikor Albertsen iszonyú vehemensen hívta magához játékosait. Közben a vendég szektor még nagyobb hangerőre kapcsolt – megható látvány volt, amin a Németországban élő magyarok (mert jó százan a környékről utaztak Ludwigsburgba) büszkén ugráltak és kiabálták, hogy „Ria, Ria, Hungária!”.

Plusz néggyel fordultunk az utolsó tíz percre, s bár kicsit megakadtunk, vélhetően a fáradtság jelentkezett, így sem tudott közeledni a Bietigheim, mert hátul rendben voltunk, úgy tűnt, a németek kicsit tartanak a parádés napot kifogó Szemerey Zsófitól. Fogytak a percek, de az előnyünk nem, ugyanakkor nem jött jól Hornyák Dóra kettő perce, ráadásul a németek megnyitották a falat, miközben a lábakból vészesen kevés dinamika maradt. Számoltuk vissza a másodperceket, hogy legalább egyetlen árva gól megmaradjon az előnyből - három perccel a vége előtt három még volt belőle.

Aztán jött Nere újabb gólja, na meg Szemerey sokadik védése, és eldőlt! Fantasztikus győzelmet aratott női kézilabdacsapatunk a német ezüstérmes otthonában!

SG BBM BIETIGHEIM (német) FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 25-28 (14–13)
BIETIGHEIM:
Eckerle – Malestein 2, van der Heijden 5, Visser 2 (1), Schulze 3, Kudlacz-Gloc 2, Woller 3
Csere: Salamakha (kapus), Naidziniavicius 4 (2), Lauenroth 1, Loerper 1, Rozemalen, Gustin 2
Edző: Martin Albertsen
FTC: Bíró B. – Lukács V., Háfra N. 8, Kovacsics 4 (2), Mészáros R. 1, Pena 7 (1), Schatzl Nadine 5 (3)
Csere:
Szemerey (kapus), Hornyák D., Klivinyi 2, Márton G., Faluvégi D. 1
Edző: Elek Gábor
Ludwigsburg, 1777 néző. V: I. Covalciuc, A. Covalciuc (moldovaiak)
Az eredmény alakulása. 6. perc:
2–5. 13. p.: 8–5. 20. p.: 10–9. 33. p.: 15–15. 40. p.: 16–20. 47. p.: 18–23. 55. p.: 21–26
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/6