Fenntartani az eufóriát

2017. november 3., péntek 14:46 | 1 éve 9 napja 16 órája 3 perce
A csúcsról várja a folytatást női kézilabdacsapatunk, s bár nehéz ezen a szinten maradni, mindenképp le kellene győznünk a Thüringert.
Fenntartani az eufóriát

A mutatott játék tekintetében a vártnál gyengébb szezonrajtot követően álomszerű sorozatot produkált női kézilabdacsapatunk, idegenben verte a Thüringert és a Siófokot, majd hazai pályán a Győri ETO-t – így jelenleg nincs más feladat, mint ezt a színvonalat fenntartani. Ez azonban nem lesz egyszerű, elvégre ezerszer tapasztalt tény a sportban, hogy az euforikus győzelmeket követően nehéz újra ugyanarra a hőfokra melegedni, miközben szombatn a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában az ezer sebből vérző Thüringer ellen kötelező lenne győznünk.

Ráadásul amennyire segítségünkre lehet a németeket sújtó sérüléshullám, annyira kényelmessé is tehet minket tudat alatt, utóbbi eshetőség pedig nagy veszélyeket rejt magában. Az erfurtiak az odavágón is már csak tizenegy kézilabdázót tudtak a keretbe nevezni, s mostanra még ehhez képest is kevesebben lettek eggyel. Macarena Aguilar, Anne Hubinger, Franziska Fuhrmann és Nina Schilk rég maródi, Saskia Lang pedig hét közben dőlt ki a sorból.

Ami a mieinket illeti: a keddi diadal után szerdára pihenőnapot kapott a társaság, hogy aztán csütörtökön és pénteken Dabason videózzon, illetve eddzen már.

„Megnéztük, hogy mi volt jó, és mi rossz a nordhauseni meccsen és bízom benne, hogy sikerült tanulni a látottakból – mondta Márton Gréta. – A Thüringernek ugyan sok a hiányzója, de így is kiélezett összecsapást várok, mert ahogy legutóbb a saját bőrünkön tapasztaltuk, ők utolsó pillanatig harcolnak majd.”

Győzelmünk esetén matematikailag is biztossá tennénk a csoportból való továbbjutásunkat.BAJNOKOK LIGÁJA
Csoportkör, 4. forduló


FTC-Rail Cargo Hungaria - Thüringer HC
Helyszín: Dabas, OBO Aréna
Időpont:
2017. november 4. 15 óra
Jegyár: 2000-5000
Jegyértékesítés: személyesen a meccs napján 13 órától, illetve online szombaton 9 óráigITT!