Fordulatos meccs

2018. szeptember 28., péntek 17:48 | 4 hónapja 18 napja 4 órája 37 perce
Ötgólos hátrányban is volt a magyar női kézilabda-válogatott, de fordítani tudott Montenegró ellen.
Fordulatos meccs

A decemberi Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott Montenegróval találkozott Győrött a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. A válogatott kerete egész héten együtt készült, az összetartást pedig pénteken és szombaton egy-egy Montenegró elleni összecsapással zárta le. Kim Rasmussen szövetségi kapitány kilenc ferencvárosi játékost hívott meg (Bíró Blankát, Faluvégi Dorottyát, Háfra Noémit, Hornyák Dórát, Kovacsics Anikót, Klivinyi Kingát, Lukács Viktóriát, Mészáros Reát és Schatzl Nadine-t), közülük pedig hetet a pénteki meccsre is benevezett (a még messze nem százszázalékos Klivinyi Kinga és Faluvégi Dorottya maradt ki).

A kezdés ezzel együtt nagyon rosszul sikerült, támadásban sorra adtuk el a labdákat, a vendégek pedig néhány elrontott helyzetet követően megtalálták a gól receptjét, és a tizenkettedik percre már ötgólos előnyre tettek szert (2-7). Próbálta forgatni a csapatot Kim Rasmussen, és negyed óra elteltével közelebb is zárkóztunk (5-7).

További tíz perc, illetve az újonc (de már 30 éves) szélső, Kazai Anita, Tóth Gabriella és kapusunk, Bíró Blanka beszállása kellett az egyenlítéshez, ha viszont már a hajrára lendületbe jöttünk, akkor Háfra Noémi betörés után szerzett góljával még a vezetést is átvettük a dudaszó előtt néhány másodperccel. Vagyis meglehetősen fordulatos harminc perc után előnyből folytathattuk a második játékrészt.

A lendület nem fogyott el, de Montenegró is újra erőre kapott, így szoros állás mellett jutottak el a felek a 45. percig - vezettünk kettővel is, aztán fordított ellenfelünk. Ettől sem került azonban padlóra a magyar válogatott, és a véghajrát már ismét vezetéssel várhatta. Több fordulat nem maradt, sőt, a végére növeltük legnagyobbra az előnyünket - 29-25-re legyőztük Montenegrót.

NŐI KÉZILABDA FÉLKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 29–25 (15–14)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, 400 néző. V: Jurinovic, Mrvica (horvátok)
MAGYARORSZÁG:
Kiss É. – Lukács V., Kovács Anna 3, Kovacsics 1, Kisfaludy 1, Háfra N. 6, Schatzl Nadine 1.
Csere: Bíró B. (kapus), Hornyák D. 3 (1), Kazai 6, Tóth G. 5 (1), al-Gaui, Orbán Adrienn 3, Mészáros R., Pálos-Bognár.
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
MONTENEGRÓ: Nenezics – Radicsevics 5 (1), K. Bulatovics 5, Raicsevics 5 (4), Brnovics 1, Jaukovics 3, Mehmedovics 4.
Csere: A. Bulatovics, Ramuszovics, A. Klikovac, Deszpotovics, Grbics, Ujkics 1, Premovics 1.
Szövetségi kapitány: Per Johansson
Az eredmény alakulása. 7. perc: 1–4. 12. p.: 2–7. 16. p.: 6–8. 19. p.: 6–10. 25. p.: 10–10. 33. p.: 17–15. 40. p.: 19–20. 48. p.: 22–22. 54. p.: 26–24
Kiállítások: 2, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 8/5
MESTERMÉRLEG
Kim Rasmussen: –
Mindig elégedett az ember, ha győz, különösen, ha a világ nyolc legjobb csapatának egyikét veri meg. Elégedett vagyok a támadójátékunkkal, ahogy egymás után alakítottuk ki a helyzeteket, hiszen az ellenfél védekezése az egyik legkiválóbb a női mezőnyben. Ugyanakkor túl sok könnyű gólt ajándékoztuk a riválisnak, a saját kapunk előtti koncentrációnkon és gyorsaságunkon még tudunk javítani. Nagyon gyorsan kézilabdáztunk, ez is volt a tervünk, és ennek kell a célunknak lennie a jövőben is.
Per Johansson: – A kezdésünk remek volt, a mérkőzés vége viszont borzasztóan alakult. Túl sokat hibáztunk, és túl sok hétméterest rontottunk, miközben a magyar válogatott mindig be tudott találni a kulcsfontosságú pillanatokban.